Kartoffelsalat
Hjemmelavet kartoffelsalat er et must til grillmad en sommeraften.
Vores favorit er en kold kartoffelsalat, hvor asparges kartofler er vendt i en dressing af creme fraiche, mayonnaise, løg, karry, dijon sennep og salt & peber.
Tid
60 minutter inklusiv kogning af kartofler
Ingredienser
800 g aspargeskartofler
2,5 dl creme fraiche
0,5 dl mayonnaise
1 tsk karry
0,5 revet løg
1 tsk salt
1 knivspids peber
Pynt
2 stk tomater
1 bundt purløg
Sådan laver du kartoffelsalat:
1. Kog kartoflerne i letsaltet vand – De skal være møre men faste. (kog kartoflerne i 10 minutter, herefter tage kartoflerne af kogepladen og lader dem stå i det kogende vand i 10 minutter.) Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af
2. Creme fraiche, mayonnaise og karry røres sammen i en stor skål
3. Løget rives fint og kommes i dressingen
4. Smag dressingen til med salt og peber
5. Pil kartoflerne og skær dem i skiver. Kom herefter kartoflerne i dressingen
6. Anret i en skål og kom kartoffelsalaten i køleskabet – gerne mindst 1 time
7. Inden servering pyntes kartoffelsalaten med tomater i både og hakket purløg