Fiskefrikadeller med kartofler, gulerødder og remouladesauce
Når der serveres fiskefrikadeller kan de fleste kan være med.
Fiskefars fra fiskemanden eller supermarkedet er som regel en ok oplevelse, men bliver endnu bedre hvis du tilsætter farsen lidt gode rester fra køleskabet: Prøv med hakket ristet bacon, kartofler i små tern, finthakkede krydderurter eller tomatpure – kig i køleskabet og prøv dig frem.
Aller sjovest er det at lave farsen selv, tag børnene med på havnen når kutterne kommer ind, det er en sjov oplevelse for børnene.
Torsk og sej er især gode til deller. Her er hele pakken, med kartofler og sauce – og fisken, der skal svømme i den.
Tid
30 minutter
Antal
4 personer
Ingredienser
Fiskefrikadeller
500 g fiskefars
1 stk æg
0,5 dl fløde
1 spsk kartoffelmel
1 spsk hvedemel
Olie til stegning
Sauce
25 g smør
1 spsk hvedemel
5 dl sødmælk
200 g remoulade
Salt og peber
Tilbehør
500 gram kartofler
4 gulerødder
Sådan gør du:
1. Vask/skræl gulerødderne og skær dem i stave.
2. Vask og skyl kartoflerne, dæk dem knap med vand, tilsæt salt, og tænd for blusset.
3. Bland med en grydeske (evt en af dem med hul i) den indkøbte fars med et ekstra æg, evt en halv dl fløde og 1 spsk kartoffelmel og 1 spsk hvedemel.
4. Varm stegepanden op uden fedtstof på. Når panden føles godt varm hælder du en halv dl olivenolie + en skefuld smør på panden
5. Når fedtet er bruset ned lægger du farsen på i store klatter – der er ingen grund til at bruge tid på at forme dem, de skal nok blive flotte alligevel. Hold en god varme, og vent med at vende dem til de er blevet brune op af siden – når du vender så skru lidt ned for varmen, så dellerne kan nå at blive gennemvarme (minimum 75 grader) uden at de bliver sorte
6. Når kartoflerne har kogt i ca 10 minutter lægger du gulerodsstave ned i gryden – det gør ikke noget at de ikke er dækket med vand – de bliver dampet møre
7. Når kartoflerne har kogt ca 5 minutter med gulerødderne tager du gryden af varmen og sætter en lille gryde til saucen på pladen
Remoladesauce
1. Smelt smør i en gryde
2. Melet røres i
3. Sødmælk tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring
4. Tilsæt remouladen
5. Smag til med salt og peber