Falafel i hjemmelavet pitabrød
Falafel er en vegetariske delikatesse, der med fordel kan serveres som fyld i pitabrød sammen med fintsnittet salat, tomater, løg og agurker, og med en spicy hvidløgs-/chilidressing.
Tip: Lav ikke falafel kuglerne for store, og steg dem i mindre portioner (5 pr omganag), da for mange på én gang kan sænke temperaturen i olien så processen ikke bliver optimal.
Falafel
Tid
25 minutter
Antal
4 portioner
Ingredienser
350 g kikærter (udblødte natten over)
4 håndfulde bredbladet persille
4 fed hvidløg
2 små løg
2 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. bagepulver
4 tsk. salt
0,5 dl citronsaft
Salt efter eget behov
Olie til dybstegning
Sådan gør du:
1. Dæk kikærterne med rigeligt vand og lad dem stå natten over. Dræn vandet af i en sigte
2. Bland alle ingredienser og kør dem til en sammenhængende dej med en foodprocessor
3. Form små falafler ved at presse dejen sammen i hænderne.
4. Fyld en tykbundet gryde 2/3 dele med olie, opvarm til 180 grader (test med enden af en tændstik – når det syder er den varm)
5. Dybsteg i 3 – 4 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle
Dressing
2 dl creme fraiche
2 fed knust hvidløg
salt og peber
evt spidskommen
Rør imens creme fraiche med salt og peber, evt. spidskommen, knust hvidløg.
Pitabrød
Tid
1 time og 30 minutter inkl hævning
Antal
8 pitabrød
Ingredienser
25 g gær
2,5 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
1,5 dl olie
1 æg
150 g grahamsmel
ca. 350 g hvedemel
Sådan gør du:
1. Smuler gøren i det lunkne vand
2. Tilsæt derefter salt, olie, sukker og æg og rør det godt sammen
3. Tilsæt grahamsmelen først og bland det
4. Dernæst tilsættes hvedemelet lidt af gangen – indtil dejen er mættet og ælt den godt
5. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time
6. Efter hævning æltes dejen og deles i 8 stk
7. Form de 8 stk til boller, og rul dem flade med en kagerulle – til ca. 1 cm tykke
8. Bag pitabrødene i ca. 8-10 minutter i en forvarmet ovn ved 250 grader – de hæver selv op og bliver hule