Close
Log Ind Opret Bruger
Falafel i hjemmelavet pitabrød
facebook pinterest twitter

Falafel i hjemmelavet pitabrød

Redaktionen
12 april 2013, 12:14 Redaktionen

falafel i hjemmelavet pitabrød

Falafel er en vegetariske delikatesse, der med fordel kan serveres som fyld i pitabrød sammen med fintsnittet salat, tomater, løg og agurker, og med en spicy hvidløgs-/chilidressing.

Tip: Lav ikke falafel kuglerne for store, og steg dem i mindre portioner (5 pr omganag), da for mange på én gang kan sænke temperaturen i olien så processen ikke bliver optimal.

 

Falafel

 

Tid

25 minutter

 

Antal

4 portioner

 

Ingredienser

350 g kikærter (udblødte natten over)

4 håndfulde bredbladet persille

4 fed hvidløg

2 små løg

2 spsk. stødt spidskommen

2 tsk. bagepulver

4 tsk. salt

0,5 dl citronsaft

Salt efter eget behov

Olie til dybstegning

 

Sådan gør du:

1. Dæk kikærterne med rigeligt vand og lad dem stå natten over. Dræn vandet af i en sigte

2. Bland alle ingredienser og kør dem til en sammenhængende dej med en foodprocessor

3. Form små falafler ved at presse dejen sammen i hænderne.

4. Fyld en tykbundet gryde 2/3 dele med olie, opvarm til 180 grader (test med enden af en tændstik – når det syder er den varm)

5. Dybsteg i 3 – 4 minutter. Lad dem dryppe af på køkkenrulle

 

Dressing

2 dl creme fraiche

2 fed knust hvidløg

salt og peber

evt spidskommen

 

Rør imens creme fraiche med salt og peber, evt. spidskommen, knust hvidløg.

 

Pitabrød

hjemmelavet pitabrød

 

Tid

1 time og 30 minutter inkl hævning

 

Antal

8 pitabrød

 

Ingredienser

25 g gær

2,5 dl lunkent vand

1 tsk salt

1 tsk sukker

1,5 dl olie

1 æg

150 g grahamsmel

ca. 350 g hvedemel

 

Sådan gør du:

1. Smuler gøren i det lunkne vand

2. Tilsæt derefter salt, olie, sukker og æg og rør det godt sammen

3. Tilsæt grahamsmelen først og bland det

4. Dernæst tilsættes hvedemelet lidt af gangen – indtil dejen er mættet og ælt den godt

5. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time

6. Efter hævning æltes dejen og deles i 8 stk

7. Form de 8 stk til boller, og rul dem flade med en kagerulle – til ca. 1 cm tykke

8. Bag pitabrødene i ca. 8-10 minutter i en forvarmet ovn ved 250 grader – de hæver selv op og bliver hule