Chili con carne med chokolade
Chili con Carne er en mexicanske ret, der passer til hele familien.
Du kan servere Chili con Carne med ris, men mexicanere spiser den ofte kun med brød.
Retten er super nem at varme op dagen efter.
Tips: Bliver det for stærkt, kan du rude retten af med chokoladen til slut eller cremefraiche. Spidskommen kan udelades, men giver retten mere smag.
Resterne af Chili con Carne kan alternativt bruges dagen efter i madpandekager eller til tortillas sammen med salat.
Børn, der ikke er vant til at spise stærk mad, vænner sig ofte til det på meget kort tid.
Ingredienser
3 spsk olie
1 tsk spidskommen
1 tsk kanel
1 tsk tørret koriander
1/4 tsk tørrede chiliflager
2 fed finthakkede hvidløg
2 hakkede løg
350 g hakket oksekød
3 spsk finthakkede soltørrede tomater
1 dåse hakkede tomater
1 dl oksebouillon
2 dåse skyllede kidneybønner
30 g mørk chokolade
Salt og peber
160 g ris
Sådan laver du Chili con Carne
1. Kog risene efter beskrivelsen på emballagen.
2. Spidskommen, kanel, koriander og chiliflager og hvidløg sauteres i olie et par minutter
3. De hakkede løg tilsættes og sauteres klare
4. Tilsæt kødet og brun det
5. Tilsæt soltørrede tomater, hakkede tomater og oksebouillon.
6. Lad det simre 45 minutter
7. Smag retten til
8. Tilsæt bønnerne og varm retten igennem i 5 minutter
9. Tag gryden af og tilsæt halvdelen af chokoladen.
10. Smag endelig til med chokolade, salt og peber
Tilbehør
Agurk og gulerødder i stave
2 dl yoghurt 2%
Cheddar ost
Tortillachips (3-5 pr. person, kan knuses eller drysses over
eller spises til)