Morgenboller – koldhævede
Lækre, dejlige og luftige koldthævede morgenboller, som er perfekte til både en hyggelig weekendmorgen, men bestemt også i hverdagene.
Tid
Forberedelse 10 minutter
Hæve 8 timer
Ingredienser
8 dl lunkent vand
25 g gær (en halv pakke)
0,5 spsk salt
1 kg hvedemel
1 dl havregryn
1 dl valgfrie kerner (solsikke, hørfrø, chiafrø
Alternativt kan du også bruge denne blanding:
700 g hvedemel/hvid hvede
100 g hampemel
100 g grahamsmel
100 g speltmel
Sådan gør du:
1. Pisk gær og vand sammen med salt i en skål. Hvis du har en røremaskine, så tænd op i den på medium hastighed.
2. Tilsæt melet lidt efter lidt og rør dejen sammen enten med håndkraft eller med en røremaskine i ca 5 minutter.
3. Konsistensen skal være våd og flydende – ligesom eksempelvis en havregrød eller en risotto.
4. Stil dejen på køl natten over.
5. Forvarm ovnen til 250 grader.
6. Kom bagepapir på en bageplade og sæt klatter af dej på pladen på størrelse med ½ tennisbold.
Tip: brug en grydeske, som du dypper i vand hver gang du skal have en ny klat dej op på bagepladen.
7. Du kan dryppe lidt vand over bollerne, så bliver de dejligt sprøde.
8. Bag bollerne i ovnen i 8-10 minutter.