Grissini sprøde og lækre
Disse italienske grissini brødpinde smager godt både til supper men også som en lille forret sammen med pesto og et glas vin.
Du kan enten lave grissini neutral eller du kan pynte dem med lidt hakkede pinjekerner, sesamfrø, Maldon salt, hvidløgspulver eller blå birkes.
Grissini er gode til at have med på farten, tage graviditetskvalmen, gode til en aftensnack og fantastisk lækre til dip (hummus, avokadomos eller din yndlngsdip).
Ingredienser
10 g gær
1 dl lunkent vand
0,5 tsk salt
0,5- 1/4 dl olivenolie, mild smag
125 g hvedemel
50 g grahamsmel
Evt lidt revet parmasan
Pynt
Blå birkes, sesamfrø, flagesalt, knust hvidløg eller hvad du ønsker
Sådan laver du Grissini:
1. Bland gær og vand sammen.
2. Tilsæt salt, olivenolie og grahamsmel.
3. Tilsæt herefter hvedemelen under omrøring.Tag evt. og ælt sidste del med hænderne indtil du har en fast elastisk masse.
4. For at give grissinierne ekstra smag kan du blande lidt revet parmasan i opskriften.
5. Tag nu herefter en lille klump og tril lange stænger af dem – de skal være mellem 0.5-0.9 cm i diameter.
6. Pensl dem med lidt olie og drys toppings på evt rul grissini i toppings
7. Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 6-10 min (brødene skal vendes når halvdelen af tiden er gået for at få det bedste resultat.