Close
Log Ind Opret Bruger
Inspiration til madpakke.
facebook pinterest twitter

Inspiration til madpakke.

Julie - Min-Mave.dk
13 september 2018, 20:54 Julie - Min-Mave.dk

madpakke, frokost, mad

Kære forælder.

Du kender sikkert scenariet: Din guldklump skal have madpakke med – men du er løbet tør for idéer til indholdet. Og du kan simpelthen ikke sende junior afsted med endnu en omgang leverpostej – for 4. gang i denne uge.

Den kreative madpakke-tænkning kan godt være lidt udfordrende, når man lige skal stå og brilliere med madpakken kl. 7 om morgenen, eller inden sengetid.

Et godt råd er, at allerede ved aftensmaden, så se muligheder hér, om der er noget, der kan bruges i morgendagens madpakke.

Når jeg planlægger indhold af dagens madpakke, går ud fra, at junior skal have følgende med:

3-4 x rugbrød
1-2 x snack
1-2 x grønt

Så er der lidt forskelligt at vælge imellem, og interessen omkring maden kan holdes. Vi ved jo godt selv, hvor uinspirerende det er at sidde med 4 flade leverdrenge.

Her er inspiration til, hvad en madpakke kan indeholde:

Rugbrød

Leverpostej (hvis du ikke allerede havde den på listen) evt. med agurk på
Tahin (usaltet) som smør og most avokado ovenpå
Torskerognmousse: Mos torskerogn med finthakket forårsløg/purløg, en god klat mayonnaise og et skvæt citron
Spegepølse med mayonnaise som smørelse – vi bruger en økologisk oksespegepølse uden nitrit i. (Vær opmærksom på nitratindholdet, se her hvorfor.)
Kødpålæg: hamburgerryg, kyllingpølse – mulighederne er mange. Kør evt. med to
Kartoffelmad – evt med mayonnaise og purløg.
Hummus smørelse. Nemt at lave, du skal bare have en god stavblender/foodprocessor. Kikærterne kan købes færdigkogte og klar til brug. Bønner og linser kan også bruges.

Snacks

Pizzasnegle – fyld: tomat sauce og majs. Put evt. også skinkestrimler på. Man kan købe dejen færdiglavet, ellers brug opskriften fra pølsehornene.
Pølsehorn.
En håndfuld fuldkornspasta med et skvæt økologisk olivenolie (i en lille beholder).
Et kogt æg (pil det eventuelt i forvejen.
En fiskefrikadelle.
En frikadelle.
Grøntsagsdelle (kartoffel, gulerod, selleri, broccoli, løg og andet grønt kan kommes i foodprocessor. Tilsæt æg, mælk og rasp og steg som en frikadelle. Smager så godt!)
Pirog af fuldkornsdej med oksekød og grøntsager.
Rejer (enten i seperat rum i madpakken eller i en lille beholder)

Grønt

½ kogt majskolbe (kan koges aftenen i forvejen, og så har du til 2 dage. Win!).
Agurkstave.
Dampede broccolibuketter med lidt økologisk olivenolie på (i en lille beholder).
Kogte gulerødder. (i en lille beholder). Pas på med rå gulerødder indtil 3-4 års alderen, da de små kan få dem alvorligt galt i halsen.
Tomater i både (i en lille beholder).
Peberfrugt i stænger.

 

Skal madpakken med på tur?

Hvis det er turdag, så pak madpakken i en pose, så pose, skrald og rester mm. er lige til at smide ud. Det vil uden tvivl glæde pædagogerne. Husk navn på 😉

 

Kilde: Samvirke.dk, Fødevarestyrelsen.dk