Gullash med hvedekerner (+1 år)
Gryderetter og simremad hitter blandt rigtig mange børn.
Grunden er at kødet bliver mørt og fyldt med smag og fordi saucen er perfekt til hvedekerner, kartoffelmos eller andre former for kartofler.
Tid
Selve retten tager tager ikke så lang tid at gøre klar, men simretiden er 1,5 – 2 timer, men den tid kan du bruge på familien.
Ingredienser
750 g oksekøds klump eller bov
3 stk gulerødder
1 stk løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
1,5 spsk hvedemel
1 dåse hakkede/flåede tomater
3 kviste timian
1 laurbærblad
1 tsk tomatpuré
0,5 tsk stødt spidskommen
1 tsk paprika
vand/bouillon
salt og peber
Tilbehør
Hvedekerner eller kartoffelmos er godt tilbehør til gullash
Sådan gør du:
1. Skær kødet i tern ca 2 x 2 cm
2. Skræl gulerødder og skær dem i tern
3. Pil og hak løg og hvidløg groft
4. Brun kødet i en gryde med olie
5. Tilsæt løg og gulerødder og steg et par minutter
6. Drys mel hen over retten, samtidig tilsættes flåede tomater, timian, laurbærblade, tomatpuré, spidskommen, paprika og van/bouillon – så det hele dækker kødet
7. Læg låg på og lad din gullash simre 1,5 – 2 timer, så kødet er dejligt mørt.
8. Smag til med salt og peber
9. Gullashen er klar til servering