Boller i karry (+1 år)
Her er en skjult skat i børnefamiliens madlavning – vores opskrift på boller i karry til tumlinger. Denne ret er ikke kun velsmagende, men den indeholder også grøntsager, som børnene næppe bemærker. Plus, når du laver en stor portion, har du en praktisk restemad til dagen efter.
Ingredienser til Boller i Karry:
Boller:
- 2 stk gulerødder
- 1 stk løg
- 400 g hakket kyllingefars
- 30 g groft mel
- 1 dl mælk
- 1 stk æg
- Salt og peber
Karrysauce:
- 1 stk løg
- 4 stk gulerødder
- 1/2 æble
- 1 spsk olie
- 2 tsk karry
- 4 dl vand
- 1 stk hønsebouillonterning
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 1,5 spsk groft mel
- Salt og peber
- 2 spsk citronsaft
Tilbehør:
- 3 dl ris
- 5 dl vand
Sådan gør du:
- Riv gulerod og løg fint.
- Rør kyllingefarsen sammen med gulerod, mel, løg, mælk, æg, salt og peber.
- Kog risene.
- Form farsen til små boller og kog dem i vand i ca. 10 minutter.
- Sautér gulerod, løg og æble i karrykrydret olie.
- Tilsæt vand og bouillon og kog saucen i 2-3 minutter.
- Ryst fløde/kokosmælk med mel og tilsæt det til saucen.
- Kog saucen i yderligere 5 minutter og blend den.
- Kom bollerne i saucen og varm retten inden servering.
Prøv vores opskrift på boller i karry til tumlinger og glæd dig over en lækker og sund børneret, der snyder smagsløgene med skjulte grøntsager.