Havregrød klatkager
Har du havregrød til overs fra morgenmaden? Så smid det endelig ikke ud – lav i stedet havregrød klatkager, som din Guldklump vil elske som snack eller til morgenmad i morgen. Hvis du altså ikke selv har spist dem inden!
Alternativt kan du lave havregrød som overnight oats med chiafrø, der gør grøden mere fugtig – og rig på flerumættede omega-3 fedtsyrer!
Havregrød
Har du tendens til at lave havregrød, der kan klistre på væggen? Der er ikke noget, der kan være mere udfordrende at få ned som en omgang tør havregrød, og det synes dit barn sikkert også.
Sørg derfor altid for, at havregrøden, du serverer, indeholder nok væde. Det kan være vand, modermælk, MME eller fx havre/mandelmælk – disse ingredienser kan også have en positiv påvirkning af smagen på grøden.
En god tommerfingerregel er:
Dobbelt så meget væske ift. havregryn (du skal måske tilsætte en smule mere væske under omrøring afhæng).
Grøden omrøres ved middel varme, indtil konsistensen er fast – men ikke tapetklister.
Hvis den bliver for klistret/tyk, så tilsæt mere væske og rør rundt igen.
Overnight oats
Sæt en gryde med vand, økologisk havregryn og chiafrø frem om aftenen – så er det super nemt at tænde op om morgenen, og din Guldklump får hermed nogle gode flerumættede omega-3 fedtsyrer pga. chiafrøene.
Sådan laver du klatkager
Varm en pande til middelvarm.
Brug økologisk kokosolie (gerne med smag) eller en god klat økologisk smør til at stege i.
Ta’ en spiseske, og form klatterne, og lad dem blive faste inden du vender dem.
Du kan også ovnstege dine klatkager i ca. 15 min. ved 200 grader – så slipper du for stegeskorpen, der godt kan være lidt hård for de helt små, der skal lære at spise.
Læs også: Der er sprøjtegiftrester i din mad, hvis du ikke spiser økologisk
Tips
Mos en banan i havregrøden inden du steger dem – det giver en dejlig sød smag og god energi
Moden frugt, som fx pærer, kan også bruges
Husk at bruge en STOR klat smør eller kokosolie til at stege i – mums!