Kartoffelmos – fra 4 måneder
Kartoffelmos er velegnet, når du introducerer mad til dit barn, da det er mildt i smagen og har en dejlig blød konsistens.
Tid
15 minutter
Ingredienser
2-3 mellemstore kartofler
1 tsk fedtstof
0,5 dl tilskudsblanding / brystmælk
Sådan gør du
1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker – så bliver de hurtigere færdige. Kog dem til de er møre.
2. Kom kartoflerne i en skål, når de er færdigkogte og tilsæt olie eller smør. Pisk kartoflerne med en elpisker, dette giver en blød og luftig konsistens, hvorimod hvis du bruger en blender bliver den den “lang” og sej.
3. Tilsæt drikkeklar modermælkserstatning eller modermælk til mosen, indtil mosen får den rigtige konsistens til dit barn.
Opbevaring af kartoffelmosen
Hvis du laver portionen så der er til flere dage til dit barn, er det en god ide at have små opbevaringsbokse til at opbevare og fryse portionerne i.
Du skal så vente med at tilsætte fedtstof og tilskudsblanding / brystmælk til du skal bruge mosen.