Close
Log Ind Opret Bruger
Børnepenge, der bruges på luksus, kunne komme andre til gavn
facebook pinterest twitter

Børnepenge, der bruges på luksus, kunne komme andre til gavn

Redaktionen
16 april 2015, 09:51 Redaktionen

Hvad bruger danske familier penge på?

Mange familier bruger deres børnepenge på opsparing, rejser eller luksusgoder, og det får nogle mødre til at spørge om pengene i virkeligheden kunne bruges bedre andre steder i samfundet.

På mandag modtager alle danske familier børnepenge, og ifølge de besvarelser vi har modtaget (i alt 150 Min-Mave brugere), bliver pengene hovedsageligt brugt på sko og tøj (35%), indgår i familiens samlede budget (19%) eller rejse i sommerferien (11%).

Kun 5% af danske familier er nødt til at bruge børnepengene på de helt essentielle ting som vuggestue / børnehave, mens 7% slet ikke har brug for dem i dagligdagen, og derfor sætter pengene direkte ind på børneopsparingskontoen.

 

Kunne pengene bruges bedre?

På Min-Maves facebook har debatten drejet sig om, hvorvidt nogle af børnepengene kunne bruges bedre, eller gives til andre trængende, som fx de ældre.

Hvis man fordelte pengene efter hustandens indkomst, ville dem der virkelig har brug for pengene få dem, og resten kunne bruges andre steder, hvor der mangler penge.

 

Rikke Metina Nørgaard skriver:

»At alle får børnepenge viser at, vi har rigeligt med penge. De penge der bare skal spares op til luksus, kunne bruges til andre trængende i samfundet. 

Mine børnepenge bliver nødt til at indgå i vores dagligdag, da jeg er enlig og på SU, vi kan ikke tage på campingplads eller på ferie.

Jeg har taget SUlån for at vi har det okay. Så at høre man bare sparer så mange op til en ferie, det er helt forkert.«

 

Kvalitetstid er også værdifuldt for samfundet

Det er dog langt fra alle, der deler den opfattelse. De fleste mødre er glade for pengene, og for den luksus kvalitetstid, det giver dem mulighed for at give børnene.

I en travl hverdag i børnefamilie, så er kvalitetstid en mangelvare og noget rigtig mange familier savner.

Derfor syntes mange, at de med god samvittighed kan bruge børnepengene på ture til LEGO land eller zoologisk have.

 

Lene Højkilde Larsen:

»Jeg har valgt at vente med at få børn til jeg havde min uddannelse og dermed har jeg også valgt at nogle af børnepengene bliver sparet op til at vi fx kan komme på en ferie eller en tur i Legoland.

Og ja det er måske luksus, men det er for os kvalitetstid i en ellers travl hverdag.«

 

Deltag i debatten:

Mener du at børnepenge skule fordeles på en bedre måde i samfundet?