Close
Log Ind Opret Bruger
Imens du venter: Sådan fordriver du ventetiden de sidste dage
facebook pinterest twitter

Imens du venter: Sådan fordriver du ventetiden de sidste dage

Julie - Min-Mave.dk
25 juli 2019, 07:45 Julie - Min-Mave.dk

39+6_2 sådan fordriver du ventetiden

Lige op til din termin går du sikkert utålmodigt rundt og mærker efter: ”Mon det der var den første ve?”, ”Er det der udflåd mon slimproppen?” osv.

Brug istedet ventetiden konstruktivt og forbered dig mentalt på fødslen.

Her kommer der nogle tips til at fordrive ventetiden:

 

1) Download en app til at holde styr på dine veer

Der findes mange gratis app’s som kan hjælpe dig med at holde styr på længden og mellemrummene imellem dine veer.

Det hjælper dig til at holde styr på din fødsels fremgang og finde ud af hvornår, du skal ringe til hospitalet og melde din ankomst.

 

2) Gennemgå taskens indhold og snacks

Du har måske allerede pakket tasken til hospitalet og dobbelttjekket, at alt er der, hvis ikke, er det tid til at gøre det nu.

Tænk også over hvad du vil have med af snacks. Et godt trick er at tænke tilbage på en virkelig slem influenza, og det du havde lyst til at spise der.

Hvis du er ligesom mange andre, er der sikkert bestemte fødevarer med sukker og kalorier i, som du foretrækker når du er syg og dårlig.

Ha det med i tasken, for når du pludselig ikke kan leve uden en cola, så kan der nemt gå 20 minutter før farmand er nået ned til colaautomaten i den anden ende af hospitalet og tilbage igen.

 

3) Brug visualiseringsteknikker

De fleste sportsmænd bruger visualisering, når de skal yde en stor præstation, og nogle mener, at man udelukkende ved at arbejde med tankegangen kan yde 10-20 % bedre.

Brug tid på at forestille dig, hvordan du og baby arbejder sammen om at få en god fødsel, eller at du er stærk og sagtens kan klare fødslen.

Selvom det stadig kommer til at gøre ondt, så vil du finde en positivitet og styrke, som du kan bruge til at arbejde med din sindstilstand under fødslen.

Se denne video med inspiration til din visualisering under fødslen.

 

4) Skriv en ”vi har født besked”

De færreste vil andet end at nusse og kigge på deres baby lige efter fødslen, og være sammen som lille ny familie.

Sæt dig derfor ned og skriv en e-mail eller sms, samt en liste over modtagere, som du bare kan trykke send på, når fødslen er overstået.

Så skal I ikke bruge tid på det.

 

5) Tag et billede af din smukke mave

Det er nu din mave er allerstørst og smukkest, så taget et flot billede med hjælp fra en veninde eller kæreste. Det vil være sjovt at kigge på fremover.

 

Hvad fordrev du ventetiden med?

Fortæl hvordan du fik de sidste dage inden fødslen til at gå.