Close
Log Ind Opret Bruger
Sådan fortæller du den store nyhed, så den bliver husket
facebook pinterest twitter

Sådan fortæller du den store nyhed, så den bliver husket

Julie - Min-Mave.dk
23 august 2021, 16:34 Julie - Min-Mave.dk

Har du tænkt over, hvordan I fortæller den store nyhed til jeres nærmeste? Hvis ikke, så er det bare om at komme i gang med planlægningen! Et nyt familiemedlem er nemlig ikke kun stort for de kommende forældre – også bedsteforældre og eventuelle søskende får stor glæde af det nye liv, I sætter i verden.

fortæl den store nyhed

 

Hvornår er det bedst at fortælle familie og venner om graviditeten?

Ventetiden fra du har fundet ud af, du er gravid, til du kan dele din glæde med din omgangskreds, kan være svær at udholde. Mest af alt har du måske lyst til at stille dig op på toppen af et hustag og råbe det ud til hele verden. Men hvornår i graviditeten er det egentlig bedst at dele den store nyhed med andre?

De fleste anbefaler, at man venter til uge 12, hvor risikoen for spontan abort er minimal (1 %). Dette er for at beskytte dig mod at skulle dele din sorg med alle, hvis ulykken skulle indtræffe, og graviditeten bliver afbrudt.

Dette er dog ikke den rigtige løsning for alle. Mange vælger at dele nyheden med nogle få nærmeste tidligere i graviditeten, netop for at have nogen tæt på at dele både glæde og bekymringer med.

Om du skal vælge det ene eller det andet er 100 % op til dig – det vigtigste i forhold til timingen er, at du vælger det tidspunkt, der er bedst for netop dig.

Derfor skal du gøre noget særligt ud af den store nyhed

Når du har fundet det rigtige tidspunkt til at breake dine babynews, er det en god idé at gøre dig nogle tanker om, hvordan du vil fortælle den store nyhed til dine nærmeste.

De kommende bedsteforældre har ventet længe på at høre om graviditeten – nogle nærmest siden du selv kom til verden – og derfor vil de sætte pris på, at du gør lidt ekstra ud af, hvordan du overbringer den store nyhed.

Du skal selvfølgelig også gøre noget særligt ud af det for din egen skyld.

Dels fordi det er vigtigt, at du deler din glæde med de mennesker, der betyder mest for dig. Dels fordi det gør ventetiden nemmere at udholde, når du har nogle gode milepæle at se frem til i løbet af graviditeten. Og sidst men ikke mindst, styrker det det spirende bånd mellem dig og baby, når du skaber et varigt minde om dit barns vej til verden.

fortælle om graviditet

Giv et minde, der varer ved: Sutter med tekst

Lullabyplanet.dk kan du køber sutter med barnets navn eller en sød tekst. En lille pakke med sutter graveret med teksten mormor, morfar eller din terminsdato vil vække både overraskelse og glæde hos de kommende bedsteforældre.

TIP: Vælg sutter med suttedel i silikone (latex suttedele bliver møre og smuldrer med tiden), så kan de kommende bedsteforældre gemme gaven som et evigt minde. Gravering er gratis hos Lullaby Planet.

Se udvalget af sutter, der kan indgraveres her

Lullaby Planet – En bæredygtig begyndelse

Lullabyplanet.dk er en dansk webshop med fokus på at gøre det lettere for forældre at handle bæredygtigt uden at skulle gå på kompromis med funktionalitet, kvalitet og design. Hos Lullaby Planet finder du et bredt udvalg af de bedste produkter uden skadelige stoffer til babyer og små børn. Her er alt fra sutter med navn til bleer, nusseklude og legetøj.

Produkterne er nøje udvalgt efter sociale og miljømæssige bæredygtighedsprincipper for at mindske belastningen af planeten og passe godt på vores børns sundhed.