Close
Log Ind Opret Bruger
Budgetvenligt: Sådan får du mest muligt ud af din graviditetsgarderobe
facebook pinterest twitter

Budgetvenligt: Sådan får du mest muligt ud af din graviditetsgarderobe

Avatar
23 oktober 2023, 10:17 Redaktionen

 

Som gravid har du formentligt rigeligt med ting at bruge penge på: Barnevogn, babytøj, bæresele, ja listen bliver ved. Og det er bare ting til den lille ny. Hvad med dig som mor? Med en hastigt voksende mave kan man hurtigt føle sig ubehageligt til mode i sin egen krop, når tøjet pludseligt ikke passer længere. Derfor er det vigtigt, at du husker at prioritere dig selv – især i denne periode. Derfor får du her noget inspiration til, hvordan du kan tilpasse din garderobe, uden at det koster dig en formue.

Shop på de rette tidspunkter

Generelt set er der nogle bestemte tidspunkter på året, hvor det bedre kan betale sig at shoppe. Selvom det kan være svært at forudse din størrelse, kan det godt betale sig at shoppe lidt forud, når der for eksempel er gode Black Friday tilbud eller januarudsalg online og i butikkerne. På den måde kan du både spare penge og være på forkant, når maven vokser. Det kan også hjælpe til at mindske det ubehag, der eventuelt kan være ved at skulle gå en størrelse op, når tøjet allerede hænger i skabet. Vil du forsøge dig med at shoppe forud, kan det være en god idé at overveje, hvilken sæson du går i møde samt prioritere basistøj, der kan bruges i længere tid. Så er du sikker på ikke at shoppe forgæves. 

Gør brug af genbrug

Genbrug kan forstås på flere måder, når det kommer til graviditetsgarderoben. Du har formentligt allerede meget almindeligt tøj, der passer din voksende mave, og som kan “genbruges” gennem hele graviditeten. Det kan for eksempel være løse toppe, skjorter, kjoler eller cardigans. Især hvis du har fulgt den oversize-mode, der har domineret de senere år, vil du sikkert kunne finde meget brugbart på hylderne i klædeskabet. Hvis ikke, så er genbrugsbutikker og secondhand-hjemmesider en guldmine, når det kommer til tøj til næsten ingen penge. Her kan du være heldig at finde mange gode fund til graviditetsgarderoben, og fordi graviditeten er en relativt kort periode, vil meget tøj formentligt være brugt meget lidt. Overvej også om du selv har noget graviditetstøj, du kan sælge på et tidspunkt, efter du har født. Det er både godt for planeten og for pengepungen. 

Køb basistøj

Skal du ud at købe helt nyt tøj under graviditeten, kan det være en god idé at kigge efter basistøj, der enten har elastik eller på anden vis kan udvides, så det kan holde gennem hele perioden. Køb et par gode graviditetsjeans, leggings og en strækbar top – så er du godt på vej. Disse kan nemlig alle kombineres med tøj, du allerede har, og vil derfor være en sparsom løsning, hvis du går og føler, at du ikke har noget at tage på. Det vil desuden hjælpe dig til at føle, at du beholder din personlige stil, selvom kroppen gennemgår store forandringer. Derudover vil du formentligt kunne få brug af både leggings og en top selv efter, at din baby er kommet til verden. Husk, at det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas i dit tøj under graviditeten.