Close
Log Ind Opret Bruger
Hvad sker der med håret under og efter graviditet?
facebook pinterest twitter

Hvad sker der med håret under og efter graviditet?

Avatar
27 juni 2024, 09:17 Redaktionen

Det er velkendt, at hårets struktur og volumen kan ændre sig undervejs i en graviditet – men hvilke stadier du kommer til at opleve, vil i høj grad handle om din individuelle hormonbalance og andre faktorer, såsom din kost, søvn og lignende. Få et hurtigt overblik over, hvad du kan regne med kommer til at ske både under og efter din gravidtet – og hvad du selv kan gøre undervejs.

 

Sådan kan dit hår ændre sig under graviditeten

 

Hvad der helt præcist sker med dit hår under din gravidtet afhænger meget af, hvilken hormonbalance du har. Typisk vil graviditetshormonerne stimulerer en øget hårvækst på kroppen – så både håret på hovedet og andre steder. Derudover kan hårene også blive tykkere. Mange får derfor en ganske flot hårpragt undervejs i deres graviditet, hvilket man næppe kan klage over!

 

Hvis du derimod oplever mere hårtab under din graviditet, så er det også normalt. Det skyldes oftest, at der kommer en øget produktion af f.eks. testosteron, som typisk også kan give øget produktion af talg og dermed større chance for fedtet hår. Endelig kan selve hårstrukturen også blive ændret undervejs – mange kvinder oplever f.eks., at de pludselig får flere krøller eller bølger, mens de tidligere altid har haft glat hår.

 

Hvad med hårtab efter graviditeten?

 

Lad os starte med at slå fast, at hårtab efter en graviditet er helt normalt. Hvis dit hår fik mere fylde og tyngde på grund af graviditetshormonerne, så er det naturligt, at i takt med at disse hormoner fylder mindre i kroppen, så vender dit hår også tilbage til sit udgangspunkt. I visse tilfælde kan din hårstruktur muligvis være ændret en smule.

 

Hvis det føles meget voldsomt med hårtabet efter din graviditet, så er der flere måder at tackle det på. Mange vælger vitaminer mod hårtab, som giver et tiltrængt boost af alle de byggesten, som dit hår skal bruge (her kan det også være godt at tale med din læge om det ift. din graviditet). Du kan også massere hovedbunden for at stimulere blodgennemstrømningen, samt passe godt på dit hår ved at droppe glatte- og krøllejernet, bruge varmebeskyttende spray, og sørge for, at din shampoo og balsam passer til din hårtype.

 

Hvis dit hårtab stadig er meget omfattende i længere tid, så er det en god idé at række ud til din læge, så du kan være sikker på, at der ikke er nogen andre faktorer, som du har overset.