Close
Log Ind Opret Bruger
Bliv rollemodel for kvindelige iværksættere
facebook pinterest twitter

Bliv rollemodel for kvindelige iværksættere

Avatar
4 januar 2019, 13:42

Kvindelig iværksætter med dataløn lønsystem

Alt for få kvinder vælger at blive iværksættere, og det skyldes hverken mangel på gode ideer eller kompetencer. Men hvad holder os tilbage? Bliv klogere på det her.

 

Derfor bliver kvinder ikke iværksættere

Der findes ikke mange kvinder, som vælger at blive iværksættere, og spørger man hvorfor, vil de fleste kvinder svare, at der er visse årsager, som holder dem tilbage. Eksempelvis bliver iværksætteri forbundet med en 90-timers arbejdsuge og administrative opgaver i stakke, der når op over skyerne. Barsler er også en udfordring, fordi det ofte her er kvinderne, der tager størstedelen af barslen. Dertil kommer alt det andet lavpraktiske:

Hvordan bruger man et lønsystem?

Hvordan indberetter man til skat?

Hvor meget kapital skal der bruges?

Hvornår skal man regne med et overskud?

Spørgsmålet er, om det nu også i virkeligheden er derfor, kvinder ikke vælger at starte egen virksomhed.

 

Den egentlige årsag er forklædt som besværlige lønprogrammer

Finans skriver, at kvinder klarer sig bedre som ledere og iværksættere. Det skyldes ironisk nok, at kvinder tager større forbehold i forhold til risici, realisme og evne til at lede. Selvom det er disse egenskaber, der gør kvinder til gode ledere, er det også det, der holder os tilbage.

Mange hævder, kvinders skepsis projiceres over på noget helt lavpraktisk. Virkeligheden er en anden. Det dykker dybere. Alt det praktiske behøver nemlig ikke at være et problem, hvis man laver den rigtige research. Ifølge TV2s undersøgelse, behøver iværksætteri heller ikke at være ensbetydende med en 90-timers arbejdsuge.

 

Bange for at fejle

Kvinder har en tendens til at have dårligere selvværd end mænd. Det har de ingen grund til. Kvinder har et omsorgsgen, der i den grad er gavnligt som leder. Derudover vælger flere kvinder at tage de lange uddannelser. TV2 skriver, at andelen af nye virksomheder stiftet af kvinder var i 2012 på 34 procent, mens det i 2017 var nede på 26 procent. Tallene er foruroligende, når man tænker på de forudsætninger, som mange kvinder i virkeligheden besidder.

 

Hvad er det værste der kan ske?

Frygt er helt normalt, men det skal ikke stoppe os fra at blive selvstændige. Spørg dig selv, hvad du helt præcist er bange for. Skriv det ned. Hvad er det værste der kan ske? Måske vil du opdage, at mange at dine bekymringer relaterer sig til noget praktisk – som der kan findes en løsning på. I virkeligheden handler det om dine følelser.

Ofte handler frygten i højere grad om, at ”det ikke lykkedes” – eller rettere, at man ikke lykkedes. Tanken om at man ikke formår at leve op til andres forventninger, eller at man ikke lykkedes med sin drøm, er næsten ikke til at bære. Det mærkelige her er, at drømmen allerede på forhånd ikke lykkedes, hvis man ikke går efter den.

 

Vær rollemodel for andre kvinder

Lad ikke det lavpraktiske stå i vejen for, om du vælger at kaste dig ud som iværksætter. Brug din medfødte skepsis til noget positivt i stedet for. Det er nemlig lige præcis dét, der gør kvinder så gode som iværksættere.