Close
Log Ind Opret Bruger
5 grunde til at det er lettere at være enlig mor og iværksætter
facebook pinterest twitter

5 grunde til at det er lettere at være enlig mor og iværksætter

Avatar
30 august 2016, 08:03

maibrit

Som enlig mor og iværksætter, har jeg nogle gange oplevet at have nogle fordele i forhold til andre mødre. Der er selvfølgelig også bagdele, men livet har lært mig at det nu engang bedst betaler sig at fokusere på fordelene.

 

1) Du tager beslutningen selv

Da jeg besluttede mig for at blive partner i Min-Mave.dk, skulle jeg ikke hjem og forhandle med en partner på hjemmefronten. En livspartner ville sikkert have fundet på rigtig mange gode og velfunderede grunde til at både pengene og tiden kunne bruges meget bedre. Så som at han også gerne vil have plads til sin karriere, at han var bange for at det ville gå ud over familielivet osv.

Det er alt sammen helt fair grunde. Selvfølgelig! Men man har dem bare ikke, når man ikke har en livspartner. Jeg havde kun min bankrådgiver at forhandle med, og han bakkede mig op hele vejen.

Hvis jeg har brug for gode råd, så er iværksætter debatten på amino.dk.

 

2) Du kan arbejde om aftenen uden dårlig samvittighed

Når jeg sidder alene hjemme om aftenen, imens min søn sover trygt i rummet ved siden af, kan det godt være lidt ensomt. Derfor er det faktisk rart at have noget, jeg kan give mig til.

Jeg er begyndt at se positivt på det, og betragter det nu som en slags ”ekstra” tid, der giver mig et forspring.

Når jeg ikke har min søn, kan jeg arbejde døgnet rundt i de perioder det kræves eller planlægge networking og sene møder der.

 

3) Du er sulten, og der er kun dig til at stille sulten

Da jeg var nyuddannet og på barsel havde jeg under 1.000 kr. om måneden til mad, tøj, transport osv. Det var rigtig hårdt og alt kørte under et ekstremt stramt budget.

Jeg kan især huske en episode i slutningen af september 2013, hvor jeg græd det meste af natten, fordi jeg ikke vidste hvordan, jeg skulle få råd til en ordentlig flyverdragt til min søn. Den slags oplevelser giver ild i røven og motivation til at knokle rigtig hårdt.

Den efterfølgende uge skrev jeg 30 ansøgninger, og kort tid efter fik jeg en deltidsstilling på Min-Mave, hvor jeg for alt i verden ville vise mit værd. 1.5 år senere var jeg daglig leder og partner på Min-Mave. Det kommer ikke af sig selv og jeg havde ærligt talt nok også været for doven til at knokle så hårdt, hvis ikke jeg havde oplevet, hvordan det føles, når man ikke kan give sit barn en flyverdragt.

 

4) Du er vant til at du selv hænger på den

Som enlig mor ved man, at der ikke er andre til at tage opvasken, når man selv har for travlt, så derfor må man alligevel gøre det selv. Det vænner man sig til, og nogle gange kan det næsten føles som en befrielse bare at gøre det og ikke vurdere, om man har for travlt, eller andre (læs ens partner) burde gøre det denne gang.

Det er også en rigtig god vane, når man er selvstændig, for jo flere ting man gør selv, jo billigere er det at være iværksætter.

 

5) Du har fri til at se Netflix og gemme dig under dynen

Nogle gange bliver man bare nødt til at trække stikket og slukke helt for omverdenen. Når min søn er hos sin far, så afsætter jeg en gang imellem hele weekenden til at koble fra – bestiller mad fra Just-Eat, trækker gardinerne for og slapper max af.

Ja det lyder ikke særlig super-mor-agtigt at vade rundt i pyjamas og slasket hår en hel weekend, men jeg er 100% sikker på, at det er disse weekender, der gør, at jeg ikke har fået stress.

 

Kærlig Hilsen

Maibrit Dessau, Min-Mave.dk