Close
Log Ind Opret Bruger
Uge 37+0 – Dit barn trykker på blæren
facebook pinterest twitter

Uge 37+0 – Dit barn trykker på blæren

Avatar
22 januar 2013, 17:04 cont

Gravid kvinde i uge 37+0 skal tisse konstant, fordi baby trykker på blæren

Der er ikke lang tid til din fødsel, og det er derfor vigtigt, at du får hvilet en masse, så du er klar til fødslen, når den går i gang.

Det er selvfølgelig ikke sådan, at du nu skal gå og være i konstant beredskab – det stresser jo bare unødigt meget – men en lur, når det er muligt, kan gøre underværker.

Du vil måske begynde at opleve, at nogle af de gener du havde i starten af graviditeten, kommer igen.

Tidligt i graviditeten kom kvalmen på grund af hormonerne, men nu skyldes eventuel kvalme, at din livmoder er så stor og fylder så meget, at den trykker på din mavesæk, hvilket kan give ubehag.

 

Sure opstød og tryk på blæren

Mange oplever også at få sure opstød sidst i graviditeten. Det kan opstå hvis du spiser for store mængder mad, men kan også opstå, hvis du spiser “forkert” mad.

Det kan  f.eks. være fed eller krydret mad. Prøv at spise små hyppige måltid, og se om du kan finde et mønster i, hvad der giver dig sure opstød.

Du vil sikkert også begynde at rende på toilettet oftere end før. Der er ikke så meget at gøre ved det, da det jo skyldes, at dit barn trykker på blæren.

Og det er selvfølgelig ikke en løsning at begynde at drikke mindre vand! Hvis du drikker the om aftenen, kan det dog være en idé at stoppe med det.

Få råd: om en god nattesøvn.

Mens nogen kæmper med træthed i de sidste uger, er der også dem, der har mere energi end nogensinde.

Hvis du er en af dem, ja så er det jo bare med at nyde, at du stadig kan en masse.

 

Baby uge 37+0 – Dit barn fødes til tiden

I denne uge vil dit barn vokse sig til at være ca. 48 cm og til at have en vægt på ca. 3200 g.

Diameteren på dit barns hoved (målt fra øre til øre) vil i dag være ca. 9,0 cm, omkredsen ca. 33,5 cm. Mavens omkreds er ca. 33,1 cm, lårbensknoglen ca. 7,0 cm.

Dit barn har nu nået en vigtig milepæl. Ligegyldig hvornår du går i fødsel fra og med i dag, vil din baby blive betragtet som værende født til tiden. Det må da være en dejlig viden 🙂

Et barn er født til tiden, hvis det bliver født fra uge 37+0 til uge 42+0.

 

Dagens video

Hvis du synes, det er for voldsomt at se rigtige fødsler, men alligevel gerne vil vide, hvad der foregår, når en fødsel går i gang, kan du se denne animerede video af en fødsel.

Alle børn udvikler sig forskelligt og alle graviditeter er forskellige. Beskrivelserne i denne graviditetskalender er derfor et billede af, hvordan en graviditet og en baby KAN udvikle sig.
Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder.