Close
Log Ind Opret Bruger
Uge 34+1 – Vil du i en mødregruppe?
facebook pinterest twitter

Uge 34+1 – Vil du i en mødregruppe?

Avatar
11 februar 2013, 13:54 cont

Gravid overvejer mødregruppe både fysisk og online i uge 34+1

Der kan være stor forskel på, hvornår man bliver tildelt en mødregruppe, da det afhænger af antallet af fødte børn i området.

Den sundhedsplejerske der kommer ud til dig efter fødslen, vil formentlig spørge dig ved et af de første besøg, om du ønsker at deltage i en mødregruppe.

 

Vil du i mødregruppe?

Hvis du har et stort netværk, kan du måske synes, at det ikke er nødvendigt med en mødregruppe.

Det er selvfølgelig helt op til dig selv, men for mange er det rart at mødes med en gruppe kvinder, der er på det helt samme sted i livet som en selv.

Læs også: Mødregruppen – dine barselsveninder

 

Selv hvis du har venner med børn, står du nok med nogle helt andre spørgsmål og bekymringer end de gør. Mødregrupper kan også danne starten til nye venskaber mellem mødre og børn.

En mødregruppe kan også have den simple funktion, at det giver dig noget at lave en gang om ugen, eller hvor ofte I vælger at mødes.

Hvis du siger ja til at deltage i en mødregruppe og senere finder ud af, at det ikke er dig, kan du jo bare melde fra igen.

Her kan du læse: om andre brugeres erfaringer med mødregrupper.

 

Online mødregruppe

Faktisk kan du starte i din mødregruppe på nettet allerede i dag, hvis du ikke har gjort det.

Min-Maves terminsgrupper har mange medlemmer og et rigtig fint fællesskab.

Meld dig ind i en terminsgruppe her

 

Barnets udvikling uge 34+1

Diameteren på barnets hoved (målt fra øre til øre) er ca. 8,5 cm. Mavens omkreds er ca. 30,4 cm, og lårbenet er ca. 6,5 cm.

Vægten er meget individuel, men vil i denne uge være mellem ca. 1800 og 2850 g.

Moderkagen har nu opnået sin fulde størrelse og vil ikke længere vokse.

Moderkagen fortsætter med at modnes og sørger fortsat for at opfylde dit barns energibehov.

Scanningsbillede af baby uge 34+1

 

Graviditets fun fact

I takt med at din livmoder vokser, kommer der ekstra tryk på dit mellemgulv, og det kan føles sværere at trække vejret dybt. Faktum er dog, at du faktisk får mere luft ind end tidligere.

 

Dagens video

Hvis du synes, det er for voldsomt at se rigtige fødsler, men alligevel gerne vil vide, hvad der foregår, når en fødsel går i gang, kan du se denne animerede video af en fødsel.

Alle børn udvikler sig forskelligt og alle graviditeter er forskellige. Beskrivelserne i denne graviditetskalender er derfor et billede af, hvordan en graviditet og en baby KAN udvikle sig. Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder.