Close
Log Ind Opret Bruger
Uge 34+0 – Skal du have et vendingsforsøg?
facebook pinterest twitter

Uge 34+0 – Skal du have et vendingsforsøg?

Avatar
12 februar 2013, 13:45 cont

uge-34+0

Din jordemoder vil begynde at være mere opmærksom på, hvordan dit barn vender i maven.

De fleste børn vil vende med hovedet nedad på dette tidspunkt. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at hovedet står fast.

Spørg Jordemoderen: Vendingsforsøg – se, hvad du selv kan gøre i denne video

 

Vendingsforsøg

De fleste fødesteder vil tilbyde den gravide en udvendig vending af barnet, hvis barnet ikke har hovedet nedad efter 37 fulde uger. Vendingsforsøgene lykkes i ca. 50 % af tilfældene.

Hvis dit barn ligger meget højt eller på tværs, og vandet går, er det vigtigt, at du lægger dig ned og ringer til dit fødested, så vil du formentlig blive kørt til hospitalet i en ambulance.

Hvis du er i tvivl, så snak med din jordemoder om, hvordan du skal forholde dig i sådan en situation.

Læs mere: Vendingsforsøg – Når baby har hovedet opad

 

Trangt i livmoderen

Da der ikke længere er så meget plads i livmoderen, vil dit barns bevægelser måske begynde at føles anderledes. Spark vil blive skiftet ud med møven.

Bevægelserne kan pludselig ændre sig og være et helt andet sted i maven – det kan skyldes, at dit barn har vendt sig, f.eks med ryggen til den anden side.

Efterhånden som din mave vokser og bliver tungere, vil du måske kompensere for dette ved at læne dig lidt tilbage, når du står og går.

Du begynder måske også at vralte fra side til side, når du går. Det bliver ofte kun værre, når barnets hoved har sat sig fast i bækkenet.

 

Baby uge 34: Pupiller reagerer på lys

I denne uge vil dit barn vokse sig til at være ca. 44 cm og til at have en vægt på ca. 2550 g.

Diameteren på dit barns hoved (målt fra øre til øre) vil i dag være ca. 8,5 cm, omkredsen ca. 31,7 cm. Mavens omkreds er ca. 30,2 cm, lårbensknoglen ca. 6,5 cm.

Dit barns pupiller vil nu reagere på det lys, der trænger ind i livmoderen.

 

Vidste du…

at dit hjerte rent faktisk vokser under graviditeten? Hjertet vokser, for at kunne håndtere det ekstra arbejde, det kommer på under graviditeten.

 

Video: Se et vendingsforsøg

 

Alle børn udvikler sig forskelligt og alle graviditeter er forskellige. Beskrivelserne i denne graviditetskalender er derfor et billede af, hvordan en graviditet og en baby KAN udvikle sig. Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder.