Close
Log Ind Opret Bruger
Uge 32+5 – Stræk graviditetsspændingerne ud
facebook pinterest twitter

Uge 32+5 – Stræk graviditetsspændingerne ud

Avatar
21 februar 2013, 12:13 cont

Gravid kvinde i uge 32+5 skal strække ud for at afhjælpe spændinger

Din store smukke krop har den bagdel, at den er under øget belastning. Derfor er det vigtigere end nogensinde før at strække ud for at undgå nakkesmerter.

 

Stræk ud for at løsne op for nakken

For at komme smerterne til livs kan du prøve at løsne dine muskler i nakken, mens du slapper af. Det er nemt og kan klares lige meget hvor, du befinder dig.

Læn dit hoved til den ene side uden at løfte skulderen. Du skal ikke mase skulderen ned, men prøve at lade den hænge tungt ned.

Hold denne position i ca. 3 sekunder og ånd ud. Gentag dette til den anden side, og gentag gerne øvelsen flere gange dagligt.

Få gode råd fra Min-Maves brugere: om at undgå nakkesmerter.

 

Barnets udvikling uge 32+5

Diameteren på barnets hoved (målt fra øre til øre) er ca. 8,2 cm. Mavens omkreds er ca. 29,4 cm, og lårbenet er ca. 6,2 cm.

Vægten er meget individuel, men vil i denne uge være mellem ca. 1500 og 2400g.

Når du er i uge 32, bliver dit barns mave fyldt op af fostervand hvert 40. minut. Sammentrækninger i maven sørger for, at fostervandet bliver transporteret ud af dit barns mave og ind i tarmen.

På denne rejse bliver vandet absorberet i kroppen, og kun det overflødige – ikke nedbrydelige – ryger ud i den sidste del af tarmen.

Baby uge 32+5

 

Vidste du…

at kommende fædre også kan få graviditets symptomer?

Måske har du hørt om det og slået det hen som en urban legende, men den er altså god nok.

Forskere kalder fænomenet couvade syndrom. Det er ikke kun en psykisk tilstand, der opstår hos den kommende far, hvis han også lider af graviditetssymptomer som kvalme og cravings.

Undersøgelser har vist, at der også kan ske en hormonel forandring i mandens krop.

Symptomerne er derfor formentlig rigtige nok.

 

Video: Sådan strækker du ud under graviditet

 

Alle børn udvikler sig forskelligt og alle graviditeter er forskellige. Beskrivelserne i denne graviditetskalender er derfor et billede af, hvordan en graviditet og en baby KAN udvikle sig. Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder.