Close
Log Ind Opret Bruger
Uge 31+4 – Nutidens godkendte navne: Sådan har navne udviklet sig frem til i dag
facebook pinterest twitter

Uge 31+4 – Nutidens godkendte navne: Sådan har navne udviklet sig frem til i dag

Avatar
2 marts 2013, 10:38 cont

31+4

Det kan være en god idé at kigge forskellige steder for at finde inspiration til det perfekte babynavn.

Skal dit barn opkaldes efter en nordisk gud fra oldtiden, eller måske en litterær helt eller heltinde fra 1800-tallet?

 

Populære navne fra 1800-tallet

Fra omkring begyndelsen af 1800-tallet begyndte det bedre borgerskab at opkalde deres børn efter litterære helte og heltinder i bl.a Ingemann og Grundtvigs historier.

Dette banede vejen for navne som Erik, Astrid og Signe. Københavnerne, især, bliver inspireret af engelske forfattere som Dickens, og af russiske forfattere. Vidste du f.eks, at Sonja, Katja og Vera stammer fra Rusland?

Piger var i mange århundreder blevet tildelt meget lange og flere fornavne og fik derfor et kort kælenavn som Line og Hanne. I løbet af 1900-tallet bliver disse navne officielt godkendte fornavne.

Læs mere om: nutidens godkendte populære navne og hvordan de er opstået.

 

Baby uge 31+4: Kontrol over arme og hænder

Diameteren på barnets hoved (målt fra øre til øre) er ca. 8,0 cm. Mavens omkreds er ca. 28,1 cm og lårbenet er ca. 6,0 cm.

Vægten er meget individuel, men vil i denne uge være mellem ca. 1400 og 2200g.

Omkring dette stadie i graviditeten begynder drenge at blive en smule tungere end piger. Barnet begynder at få bedre kontrol over hovedet, og barnet har bedre kontrol over ben og fødder end over arme og hænder.

I de sidste uger ligger barnet ofte i fødselsstilling, hvilket bl.a. skyldes, at barnet har bedre kontrol over de muskler, der bøjer benene – ikke kun den manglende plads i maven.

baby uge 31+4

 

Alle børn udvikler sig forskelligt og alle graviditeter er forskellige. Beskrivelserne i denne graviditetskalender er derfor et billede af, hvordan en graviditet og en baby KAN udvikle sig.
Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder.