Uge 30+4 – Gamle danske navne fra middelalderen
For en uge siden kunne du læse om, hvad man kaldte sine børn i oldtiden – nu er tiden kommet til navne fra middelalderen.
Måske kan nogle af navnene give jer lidt inspiration, til hvad i skal kalde jeres kommende barn.
Gamle danske navne er ofte populære i bølger, nogle kommer tilbage år efter år, mens andre er populære for en tid for så næsten at forsvinde igen og måske opnå renæssance en dag.
Middelalderens bibelske navne
Selvom middelalderen må siges at være meget længe siden (ca. år 1050 til 1500 e.Kr.), så er mange af navnene fra dengang helt normale i dag.
På en top ti over de mest almindelige navne fra middelalderen finder man bl.a. Johannes, Andreas, Henrik, Erik og Magnus samt Kristina, Anna, Mette og Cecilia.
I højmiddelalderen har omkring halvdelen af den danske befolkning fortsat navne fra oldtiden, og i senmiddelalderen er det kun 5-10%.
Det var især navne fra det gamle og det nye testamente der vandt ind, hvilket også fremgår af top ti-listen.
Barnets udvikling uge 30+4
Diameteren på barnets hoved (målt fra øre til øre) er ca. 7,7 cm. Mavens omkreds er ca. 26,9 cm og lårbenet er ca. 5,8 cm.
Vægten er meget individuel, men vil i denne uge være mellem ca. 1200 og 1900g.
På dette stadie af graviditeten ligger omkring 25% af babyer stadig med numsen nedad – størstedelen af dem vender sig før terminen.
Dagens soundtrack
Hvis du trænger til en pause fra babynavne-overvejelserne, kan denne musikvideo måske få dig til at trække på smilebåndet.