Close
Log Ind Opret Bruger
Uge 26+2 – Har du købt en babydyne?
facebook pinterest twitter

Uge 26+2 – Har du købt en babydyne?

Avatar
8 april 2013, 12:12 cont

Uge-26+2

Det føles ofte som en stor jungle, når man skal købe udstyr til sin baby, og det kan være svært at finde ud af, hvad der er nødvendigt.

Nogle af de ting, du ikke kommer uden om, er babydyne og madras.

 

Hovedpude er no go

Dit barn skal IKKE bruge hovedpude, før det er over 1 år gammelt. Der er risiko for vuggedød, hvis det lille barns mund og næse dækkes af puden.

Man kan nemt blive misledt, da man mange steder kan købe babysengetøj med både dynebetræk og hovedpudebetræk.

Læs også: Hvor skal baby sove – Undgå vuggedød

 

Brugt babydyne – Ad – en støvmide!

Du skal også se dig for, når du køber en babydyne. Du kan få allergivenlige udgaver, og der er også forskel på dynernes bæreevne.

Bæreevnen er et udtryk for, hvor god dynen er til at holde på varmen. Dynen skal derfor også tilpasses efter årstiden, og hvor varmt dit barn bliver.

 

Madrasser til baby

Selvom det kan virke fristende at genbruge børnemadrasser, hvis du har en liggende fra et tidligere barn, eller hvis nogen tilbyder dig, frarådes det, at du genbruger madrasser.

Brugte madrasser kan gemme på væmmelige ting som husstøvmider og skimmelsvamp – det har man nok ikke lige lyst til at udsætte sit nyfødte barn for.

Få råd til: Madras til dit barn

 

Uge 26+2 – Testiklerne bevæger sig mod pungen

Diameteren på barnets hoved (målt fra øre til øre) er ca. 6,6 cm. Mavens omkreds er ca. 22,6 cm, og lårbenet er ca. 4,8 cm.

Vægten er meget individuel, men vil i denne uge være mellem ca. 700 og 1100 g.

Hvis du venter en dreng, vil hans testikler snart begynde at bevæge sig ned i pungen. Det er en lang rejse, der tager omkring to til tre måneder.

Baby uge 26+2

 

Dagens video

Det er ikke altid nødvendigt med en dejlig blød dyne og madras, før dit barn kan sove.

Alle børn udvikler sig forskelligt og alle graviditeter er forskellige. Beskrivelserne i denne graviditetskalender er derfor et billede af, hvordan en graviditet og en baby KAN udvikle sig.
Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder.