Close
Log Ind Opret Bruger
Uge 25+3 – 3 tip til at lege med dit spædbarn
facebook pinterest twitter

Uge 25+3 – 3 tip til at lege med dit spædbarn

Avatar
14 april 2013, 12:23 cont

Uge-25+3

Du er lidt over halvvejs i din graviditet. Er du begyndt at tænke på, hvordan du kan aktivere dit spædbarn?

Mens man er gravid, kan man have en lidt rosenrød forestilling om, hvordan det er at være mor. Ingen tvivl om, at det er fantastisk at få barnet ud til sig, men det kan altså også godt blive kedeligt at gå hjemme i længden, hvis ikke man foretager sig noget med sin baby.

Det er måske ikke så korrekt at sige højt, men når dit barn er 0-3 måneder, er det altså begrænset, hvad man kan med det.

 

3 tips til at lege med dit spædbarn

#1 Masser dit barn

Blid massage af dit barn – ryg, ben og arme – er dejligt afslappende for dit barn og giver det en bedre bevidsthed om kroppen.

Du kan f.eks massere barnet efter du har skiftet ble. Sørg for at der er en passende temperatur i rummet, så dit barn ikke bliver koldt.

 

#2 Stimuler dit barn med en fitnessbold

Måske har du allerede en fitnessbold, som du bruger under din graviditet. Pak den endelig ikke væk! Udover at den kan være god under fødslen, kan du bruge den til at aktivere dit barn.

Du kan bruge fitnessbolden fra dit barn er et par måneder gammelt. Øvelser på fitnessbolden er også med til at stimulere dit barns bevidsthed om kroppen.

Prøv at lægge dit barn på maven på bolden, hold fast i fødderne og tril bolden langsomt fremad. Denne øvelse vil stimulere dit barn til at løfte sit hoved, hvilket styrker ryg- og nakkemuskler.

Få flere råd: Hulahopring – god eller dårlig træning efter fødslen?

 

#3 Inkludér dit spædbarn i hverdagsting

Du behøver ikke hele tiden lave særlige ting for at underholde eller aktivere dit barn. Du kan sagtens lave huslige pligter såsom at lægge tøj på plads og lave mad mens dit barn er vågen.

Læg dit barn på maven på gulvet/sengen – afhængigt af hvad du laver – og lad dit barn følge med i, hvad der sker. Vis barnet de ting du bruger, og fortæl hvad du laver.

Selvom dit barn ikke forstår, hvad du siger, virker det stimulerende, at du viser en masse spændende ting og snakker til dit barn.

Læs også: Sådan kan du lege med din Baby

 

Uge 25+3 – Din baby har et søvnmønster

Diameteren på barnets hoved (målt fra øre til øre) er ca. 6,3 cm. Mavens omkreds er ca. 21,3 cm, og lårbenet er ca. 4,5 cm.

Vægten er meget individuel, men vil i denne uge være mellem ca. 600 og 950 g.

Dit barn har nu sit eget søvnmønster, og der er et tydeligt skift mellem vågen- og soveperioder.

baby uge 25+3

 

Video: Kom godt i gang med legen

Alle børn udvikler sig forskelligt og alle graviditeter er forskellige. Beskrivelserne i denne graviditetskalender er derfor et billede af, hvordan en graviditet og en baby KAN udvikle sig.
Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder.