Close
Log Ind Opret Bruger
Uge 25+2 – Skal du bruge plejeprodukter?
facebook pinterest twitter

Uge 25+2 – Skal du bruge plejeprodukter?

Avatar
15 april 2013, 12:25 cont

Uge-25+2

Det er én stor jungle at finde rundt i, hvad man skal bruge til sit barn. Men du vil sikkert gerne være klar, til når dit barn kommer.

Du kan få diverse serier med plejeprodukter til dit barn, men i langt de fleste tilfælde har du faktisk ikke brug for ret meget.

 

Hvilke plejeprodukter skal du bruge til baby?

Undgå at bruge kemi og parabener på din babys sarte hud. Som udgangspunkt er en naturlig olie og zinksalve nok. Olie kan være en mandelolie, som du fx kan købe i helsekostbutikker. Der er heller ingen grund til at bruge sæbe på dit barn – det udtørrer bare huden. Mange vælger dog alligevel at købe en mild kropssæbe, hvis barnet f.eks. har haft voldsom afføring.

Få ideer til: plejeprodukter

 

Olien kan du bruge, til hvis barnet får tør hud, og smører baby ind efter badet. Zinksalven er til når dit barn får rød numse.

Uanset hvad du vælger af produkter, bør du dog undgå parfume. Der er ingen grund til at udsætte dit barn for det, og det kan udvikle allergi.

Bliv klog på allergi

 

Uge 25+2 – Din baby vågner, når du sidder stille

Diameteren på barnets hoved (målt fra øre til øre) er ca. 6,3 cm. Mavens omkreds er ca. 21,1 cm, og lårbenet er ca. 4,5 cm.

Vægten er meget individuel, men vil i denne uge være mellem ca. 600 og 950 g.

Man mener, at fostret bliver vugget i søvn, af de bevægelser der kommer, når du bevæger dig omkring.

Dette kan være med til at forklare, hvorfor mange fornemmer, at deres baby bliver mere aktiv, når de sætter sig ned og slapper af.

Når du ikke længere bevæger dig, vågner dit barn.

uge 25+2

 

Vidste du…

at det eneste sanseorgan, der er fuldt udviklet inden dit barn bliver født, er det indre øre? Det indre øre er fuldt udviklet halvvejs i graviditeten.

 

Alle børn udvikler sig forskelligt og alle graviditeter er forskellige. Beskrivelserne i denne graviditetskalender er derfor et billede af, hvordan en graviditet og en baby KAN udvikle sig.
Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder.