Close
Log Ind Opret Bruger
Uge 22+5 – Lader du cravings få frit løb?
facebook pinterest twitter

Uge 22+5 – Lader du cravings få frit løb?

Avatar
3 maj 2013, 11:28 cont

22+5

Det er fedt at være gravid, fordi det lige pludselig er lidt mere tilladt at stille umulige krav.

Du har sikkert oplevet at sidde hjemme og have rigtig mange cravings, og så kunne det jo være, at din mand villigt henter det til dig.

Bliv klog på: Cravings – hvorfor får vi lyst til bestemt mad?

 

Skaaat – henter du ikke lige?

Man må udnytte de mange små glæder, der er ved en graviditet – dermed ikke sagt at man skal udnytte sin mand, bare fordi man måske kan.

Du har måske heller ikke helt så dårlig samvittighed over, at der ryger lidt ekstra is indenbords end normalt.

Hvis du har det dårligt med din vægtstigning og din voksende krop, så prøv alligevel at tillade dig selv lidt nydelser – der er jo ingen, der siger, at det behøver være usundt hver gang.

Læs om: Hvad craver andre gravide?

 

Uge 22+5 – Baby kan åbne og lukke øjne

Diameteren på barnets hoved (målt fra øre til øre) er ca. 5,5 cm. Mavens omkreds er ca. 18,6 cm, og lårbenet er ca. 3,8 cm.

Vægten er meget individuel, men vil i denne uge være mellem ca. 450 og 550 g.

Omkring dette stadie i graviditeten skilles barnets øjenlåg. Barnet kan derfor åbne og lukke øjne og kan formentlig kende forskel på lys og mørke.

baby uge 22+5

 

Brugernes cravings

“I min sidste graviditet, havde jeg en voldsom trang til Dijon sennep og syltede agurker. Guldkorn var også en favorit. I denne graviditet har jeg ikke fået nogle sjove ideer, endnu…

Skriver Kamilla82

 

Dagens video

Hvis du synes, det er for voldsomt at se rigtige fødsler, men alligevel gerne vil vide, hvad der foregår, når en fødsel går i gang, kan du se denne animerede video af en fødsel.

 

Alle børn udvikler sig forskelligt og alle graviditeter er forskellige. Beskrivelserne i denne graviditetskalender er derfor et billede af, hvordan en graviditet og en baby KAN udvikle sig.
Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder.