Close
Log Ind Opret Bruger
Uge 19+1 – Livet som single forældre
facebook pinterest twitter

Uge 19+1 – Livet som single forældre

Avatar
28 maj 2013, 06:29 cont

gravid i uge 19+1 skal være single forældre

Når man tænker på at starte familie, forestiller de fleste sig nok en “normal” familie med far, mor og børn. Men sådan går det ikke altid.

 

De seje singleforældre

Der er mange grunde til, at man bliver single forældre. Uanset hvordan man er havnet i situationen, om det er et aktivt valg eller om det er sket mere tilfældigt, skal man nok klare det!

Ja, det er hårdt at blive forældre, men man vokser med opgaven og tilpasser sig situationen.

Læs også: Kvinder vælger at blive solomødre

 

Netværk er vigtigt

Hvis man har et godt netværk, man kan trække på, vil det selvfølgelig nok hjælpe en del. Et godt netværk betyder ikke nødvendigvis et stort netværk, men måske bare nogle få man virkelig kan støtte sig op af.

Hvis du skal være single forælder, kan du allerede nu dele erfaringer og søge råd i Min-Maves forum for single forældre.

 

Mødregruppe for singleforældre

Afhængigt af hvor du bor, vil du måske også blive tilbudt at komme i en mødregruppe for single mødre.

Du vil måske blive mødt med kommentarer om, hvor hårdt det bliver for dig. Mest af alt er det nok udtryk for, at andre mødre synes, det er dybt imponerende og har stor respekt for dem, der til hverdag er alene med opgaven som forældre.

 

Uge 19+1 – Baby udvikler tænder

Diameteren på barnets hoved (målt fra øre til øre) er ca. 4,3 cm. Mavens omkreds er ca. 14,9 cm, og lårbenet er ca. 2,9 cm.

Vægten er individuel, men vil i denne uge være ca. 280 – 300 g.

Der er nu dannet anlæg til tænder i dit barns mund, både mælketænder og blivende tænder.

baby uge 19+1

 

Dagens video

Der er et helt særligt bånd mellem mor og barn – se videoen af et lille barn, der bliver rørt til tårer af sin mors sang og glæd dig til du står med dit eget barn i armene.

 

Alle børn udvikler sig forskelligt og alle graviditeter er forskellige. Beskrivelserne i denne graviditetskalender er derfor et billede af, hvordan en graviditet og en baby KAN udvikle sig.
Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder.