Close
Log Ind Opret Bruger
Uge 15+2 – Hvilken barnevogn skal du vælge?
facebook pinterest twitter

Uge 15+2 – Hvilken barnevogn skal du vælge?

Avatar
24 juni 2013, 08:58 sofiamanning

gravid i uge 15+2 vil købe barnevogn

Det kan være svært at holde sig fra at købe udstyr, og du kan da lige så godt give efter, hvis trangen er der, og begynde at undersøge markedet, fx for barnevogne.

Man kan også lige så godt være i god tid, for det kan være lidt svært at finde ud af, hvad ens behov er for en barnevogn, og hvilken én, der kan opfylde det behov.

Nogle styrer direkte mod de kendte mærker, og der er da også kommet en vis status ved at gå rundt med en Odder eller en Emmaljunga – dermed ikke sagt, at det er den eneste grund til, at man vælger en af disse barnevogne.

Vi vil prøve at hjælpe dig til at finde ud af, hvad det er, du har brug for.

 

Hvad skal barnevognen bruges til?

Hvis barnevognen hovedsageligt skal bruges til, at dit barn får en lur udenfor, er der måske ingen grund til at købe en, der er terrængående.

Hvis du bor på landet eller bare godt vil gå mange ture i lidt “off road”, er det nok en god idé med en, der kan holde til mange bump.

Hvis du bor i byen og ofte skal med en overrendt bus, kan det være rart med en, der ikke fylder for meget, og som er nem at manøvre rundt i bussen.

Det samme gør sig gældende, hvis du skal styre barnevognen rundt i et supermarked med snævre gange.

Man begynder også at se mange trehjulede barnevogne i bybilledet, da de er nemme at styre imellem menneskemængden med. Til gengæld er de nok ikke super praktiske, hvis man kører off road.

Læs mere: Barnevogn, sikkerhed og udstyr

 

Skal hjulene kunne dreje?

På mange barnevogne er hjulene fastlåst, så de ikke kan dreje. I stedet er du nødt til at løfte lidt i vognen og vende den. Til gengæld kører vognen måske mere stabilt, når hjulene er fastlåste.

Det er dog også muligt at låse hjulene på en barnevogn, hvor de kan dreje. Det er en smagssag, hvad man vælger. Der er mange, der sværger til de fastlåste hjul, og omvendt.

 

Hvor stort skal liggemålet være?

I Danmark er der tradition for, at vores børn sover ude længere end i andre lande.

Derfor er liggemålet på barnevognskassen værd at tage med i overvejelserne, når du skal købe barnevogn. Mange danske barnevogne har meget stort liggemål ift. udenlandske barnevogne.

En barnevogn med et lille liggemål kan være praktisk inde i byen, men til gengæld kan dit barn ikke sove i den lige så længe, på de mindste barnevogne kan dit barn max bruge vognen i 10 måneder.

Nogen vælger en vogn med et mindre liggemål, for så at gå over til en klapvogn, hvor ryggen kan lægges helt ned, når barnet er blevet for stort til barnevognen.

Og her kommer der så en ekstra joker ind i billedet – kombivognen – hvor stellet er det samme, men hvor du kan skifte mellem barnevognsdelen og klapvognsdelen, og dermed have to vogne i én.

Obs! Hvis I skal have den med i bilen, bør I også lige sikre jer, at barnevognen kan være i bilen.

Læs også: Brugernes anbefalinger til barnevogne

 

Uge 15+2 – Smagsløgene dannes

Diameteren på barnets hoved (målt fra øre til øre) er ca. 3,0 cm.

Vægten vil i denne uge være ca. 100 g.

Dit barn er begyndt at danne smagsløg.

baby uge 15+2

 

 Dagens video

Du bør også sikre dig, at barnevognen står sikkert. Især hvis du får et barn, der godt kan lide at rokke med til musikken, som denne pige 😉

 

Alle børn udvikler sig forskelligt og alle graviditeter er forskellige. Beskrivelserne i denne graviditetskalender er derfor et billede af, hvordan en graviditet og en baby KAN udvikle sig.
Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder.