Close
Log Ind Opret Bruger

Gravid uge for uge: Følg din graviditet

Gravid uge 29: Alt du skal vide om mor & baby i denne periode
Gravid uge 29: Alt du skal vide om mor & baby i denne periode Når du når til graviditetens 29. uge vil du for alvor kunne mærke, at der er et lille menneske der rumsterer rundt i din mave. Du vil måske kunne mærke at dit barn kan give dig nogle gevaldige spark op under dine ribben, og hvis det skubber nedad vil det give et vist pres på […]
Læs mere
Livmoderens rolle før, under og efter graviditeten
Livmoderens rolle før, under og efter graviditeten Livmoderen er placeret i bækkenet, mellem endetarmen og blæren, og dets vigtigste funktion er at beskytte befrugtede æg samt hjælpe et barn til verden via muskulaturen. Udseendet er kegleformet med spidsen vendende nedad. I en normal graviditet vil et befrugtet æg sætte sig fast i livmoderen og vokse videre herfra, men i nogle tilfælde opstår […]
Læs mere
Gravid Uge 0 – Din første menstruationsdag
Gravid Uge 0 – Din første menstruationsdag Den første dag i denne graviditetsuge får du din menstruation, og selv om det virker underligt, vil din graviditet blive beregnet fra denne dag. Lægerne benytter nemlig denne dag til at beregne hvornår du blev befrugtet og hvornår du har din terminsdato – så sæt et stort kryds i din kalender. Det er nu det hele måske […]
Læs mere
Gravid uge 1 – Kan du mærke din ægløsning?
Gravid uge 1 – Kan du mærke din ægløsning? Din krop forbereder sig på en graviditet, og indeni din krop er der travlt. Hormonerne ændrer sig, og din slimhinde og follikler vokser. Din ægløsning nærmer sig.   Gravid uge 1 – Din ægløsning Du er stadig ikke gravid, men nu varer det ikke så længe før miraklet sker. Du vil formentlig have ægløsning sidst […]
Læs mere
Gravid uge 2 – Befrugtning og celledeling
Gravid uge 2 – Befrugtning og celledeling Dagen du sikkert har ventet på er nu kommet. Dagen hvor din ægløsning sker. Måske mærker du intet eller måske har du allerede fået adskillige test. Nu bliver det spændende om du efterfølgende bliver gravid. Den første dag i denne uge – også kaldt uge 2+0 Det er faktisk lidt underligt at snakke om hvor […]
Læs mere
Gravid uge 3 – Ægget sætter sig fast
Gravid uge 3 – Ægget sætter sig fast Man kalder den første dag i uge 3 for dag 21 eller for uge 3+0 (3 fulde uger+0 dage). Det kan godt være “lidt” forvirrende, så hvis du på noget tidspunkt er i tvivl om hvor mange uger du er henne i din graviditet, så kig blot på det tal der står foran plusset. Her er det et 3 […]
Læs mere
Gravid uge 4 – Udviklingen for dig og baby er startet
Gravid uge 4 – Udviklingen for dig og baby er startet Mange kvinder har i denne uge en mistanke om at der måske er flyttet en lille spire ind i deres mave. Det kan dog være svært at vide om man har symptomer, fordi man tror man er gravid , eller om man har symptomer, fordi man faktisk er gravid. Man kalder den første dag i uge 4 […]
Læs mere
Gravid uge 5 – Har du fået en positiv graviditetstest?
Gravid uge 5 – Har du fået en positiv graviditetstest? Langt de fleste kvinder vil have fået en positiv graviditetstest i denne uge, hvis de er blevet gravide.   Hvis du tror, du er gravid Det er nu ca. 1-2 uger siden at du skulle have haft din menstruation, og hvis du foretager en graviditetstest nu, er de fleste positive. Har du taget en negativ […]
Læs mere
Gravid uge 6 – Embryo bevæger sig
Gravid uge 6 – Embryo bevæger sig Du har nu fuldført 15 % af din graviditet og der er 238 dage til din terminsdato, hvor lægerne regner med, at dit barn skal komme til verden. Der er nu gået 6 uger, siden du sidst fik menstruation   Ligamentsmerter Mange gravide har menstruationslignende smerter i underlivet, og det kan skabe en masse unødig bekymring og nervøsitet, for […]
Læs mere
Gravid uge 7 – 1. lægeundersøgelse
Gravid uge 7 – 1. lægeundersøgelse Mange gravide ser frem til den første officielle undersøgelse man får tilbudt – 1. graviditetsundersøgelse hos egen læge.   Øget udflåd og blødninger Du kan opleve at få øget udflåd fra skeden, det er helt normalt under en graviditet. Hvis det begynder at svie, lugte eller klø, vil jeg anbefale dig at smutte forbi din læge til […]
Læs mere

Gravid uge for uge: Hvad sker der i kroppen?

 

I en graviditet byder hver eneste uge på forandring – for jer begge, vel at mærke. For dig som vordende mor er de fysiske og psykiske forandringer til at føle på.

Du mærker det fra den spæde begyndelse med graviditetssymptomer som opkast og kvalme, og i takt med at babybulen vokser sig større og kroppen forbereder sig til fødsel, vil en øm lænd, halsbrand og lignende symptomer være ganske typiske.

En graviditet påvirker hele din krop, og det er derfor naturligt at du gerne vil sikre dig at alt er som det skal være, med de tegn du måtte opleve. Modsat din egen psykiske og fysiske udvikling foregår fostrets noget mere under radaren, når man ikke har besøg hos jordemoder med tilhørende fosterscanning at kunne støtte sig til ugentligt.

 

Derfor har vi på Min-Mave.dk gjort det nemt for dig at følge med i din egen og babys udvikling uge for uge. På denne side sætter vi faglig fokus på udviklingstrinnene og de typiske symptomer du vil opleve undervejs, så du kan finde ro i at vide, at alt er helt som det skal være. Vores fageksperter kan gøre dig meget klogere på emner som hvornår risikoen for abort aftager, babys størrelse, vægtøgning og så videre.

‘Mavebilleder og terminsgrupper

Kvinder er forskellige, og det samme kan man sige for gravide maver som kan tage sig ud på alverdens forskellige måder – med og uden strækmærker, store og små. Vi har samlet ugentlige mavebilleder fra alle graviditetens stadier, med hjælp fra vores mange brugere – dem kan du dykke ned i og se hvordan andre helt almindelige kvinders skønne maver ser ud hele vejen igennem graviditeten.

Noget af det bedste du kan finde på Min-Mave.dk, er støtte, omsorg og vejledning fra mange andre kvinder der er i præcis samme situation (og sted i graviditet) som du er nu. Du kan dele spørgsmål og oplevelser i vores online terminsgrupper, så du ikke udelukkende behøver forlade dig på den mødregruppe du får tilbudt gennem det offentlige.

 

Få gravid uge for uge på mail

Hver dag modtager mere end 12.000 gravide kvinder i Danmark vores emails. Det bekræfter os i, at det indhold og viden vi sender ud er af god kvalitet – det er vi naturligvis stolte over, og derfor vil vi gerne gøre dig opmærksom på muligheden her.

Beregn termin og tilmeld dig graviditetsmails

 

 

  • Graviditetsuge 0: Du er ikke gravid endnu. Din krop gør sig klar.
  • Graviditetsuge 1: Din krop gør sig klar til at blive gravid og dine slimhinder er ved at komme sig fra sidste menstruation. Du har ægløsning i denne eller næste uge.
  • Graviditetsuge 2: Du har haft ægløsning og dit æg er blevet befrugtet. Du er gravid! Stort tillykke. Du mærker nok ikke noget endnu men vent en uges tid.
  • Graviditetsuge 3: Du tror måske din menstruation er på vej – men egentlig så er det fordi dit embryo er ved at sætte sig fast i livmodervæggen.
  • Graviditetsuge 4: Du burde få din menstruation i denne uge men det gør du ikke. For du er nemlig gravid. Måske du allerede har en stærk mistanker. Vent bare, du kan snart teste.
  • Graviditetsuge 5: Måske er graviditets generne allerede ved at melde sin ankomst. Kvalmen, trætheden. Din baby kan man nu se på en ultralydscanning og om et par uger kan man se et fint lille hjerteblink.
  • Graviditetsuge 6: Du vil opleve at dit hjerte slår hurtigere og du er måske mere svimmel. Det er fordi du producere mere og mere blod hver dag. Du er halvvejs igennem 1 trimester.
  • Graviditetsuge 7: Baby i maven har allerede nu dannet sine vigtigste organer. Du oplever måske nye gener, som ømme bryster eller mere udflåd. Du skal snart starte din vandrejournal, så kontakt din læge.
  • Graviditetsuge 8: Din lille baby har snart dannet små fingre og tær
  • Graviditetsuge 9: Din lille babys skelet begynder at forme sig. Du har masser af hormoner i kroppen og måske oplever du svingninger i dit humør.
  • Graviditetsuge 10: En milepæl er nået. Din baby er ikke længere et embryo men et foster. Organer er færdigdannet og du skal snart til din første ultralydscanning.
  • Graviditetsuge 11: Mellem uge 11 og uge 14 skal du til nakkefoldsscanning.
  • Graviditetsuge 12: Du er nu i 2. trimester. Stort tillykke! For mange bliver de første graviditetsgener bedre og det bliver nemmere at være gravid indenfor den næste periode. Du er stadig let, ingen kvalme mere og du mærker ikke baby så meget endnu.
  • Graviditetsuge 13: Du har fået din energi og drive tilbage. Din lille baby vokser hele tiden og kan nu rynke på panden.
  • Graviditetsuge 14: Endnu en milepæl er nået. Du kan snart se kønnet på din baby, hvis du ønsker det.
  • Graviditetsuge 15: Så kan du se kønnet på din lille baby ved en tidlig kønsscanning. Hvis du har været gravid før, så kan du måske allerede mærke liv nu. Er det første graviditet så går der nok nogle uger endnu.
  • Graviditetsuge 16: Din lille baby er rigtig begyndt at blive aktiv. Han/hun slår masser kolbøtter og træner løs derinde. Der er masser plads lige nu til at gøre det.
  • Graviditetsuge 17: Måske du skal læse lidt om hvordan barselsreglerne er og måske i skal til at planlægge jeres fælles barsel. Din lille baby kan fornemme lys nu og fingeraftryk er dannet.
  • Graviditetsuge 18: Din lille baby har sin allermest aktive periode lige nu. Der er næsten ikke det lille junior ikke gør derinde.
  • Graviditetsuge 19: Baby er ved at danne sin smagssans i denne uge.
  • Graviditetsuge 20: Du er halvvejs i din graviditet! Stort tillykke. Endnu en milepæl er nået. Du skal snart ril din misdannelsescanning.
  • Graviditetsuge 21: Din lille baby kan nu smage forskel på de ting du spiser. Spis en masse forskelligt, så siger nogen at baby ikke bliver kræsen senere hen i livet.
  • Graviditetsuge 22: Din baby kan nu skelne mellem de forskellige stemmer som kommer udfra.
  • Graviditetsuge 23: Din mave fylder efterhånden rigtig meget og søvn får du måske ikke så meget af.
  • Graviditetsuge 24: Du skal nu mærke din baby bevæge sig hver dag.
  • Graviditetsuge 25: Din babys lugtesans har nu udviklet sig.
  • Graviditetsuge 26: Baby øver sig i at trække vejret. Du kan godt begynde at tænke over hvilke ønsker du har til din fødsel.
  • Graviditetsuge 27: Der begynder at blive mindre og mindre plads inde i maven og baby føler det måske lidt trangt.
  • Graviditetsuge 28: Så er du i 3. trimster. Stort tillykke!
  • Graviditetsuge 29: Nogle babyer indtager allerede fødselsstillingen nu. Nogen er lidt længere tid om at ligge sig korrekt og andre ligger sig aldrig rigtigt.
  • Graviditetsuge 30: Har du shoppet alt klar til babys ankomst?
  • Graviditetsuge 31: Baby mangler stadig at vokse sig større og stærkere før ankomst, men han/hun er snart klar. Husk at tage dig nogle hvil hen af dagen. Måske du allerede har oplevet mange plukveer?
  • Graviditetsuge 32: Endnu en milepæl er nået. Der er kun 8 uger til din terminsdag og fødsel nærmere sig.
  • Graviditetsuge 33: Baby kan nu selv danne sine egne antistoffer og er ikke længere afhængig af dine,
  • Gravid uge 34: Fra nu af vil din læge og jordemoder ikke længere prøve at stoppe din fødsel, hvis du skulle gå i fødsel. Baby er nu stor og stærk nok til at klare livet udenfor maven, men vi vil selvfølgelig helst have han/hun venter.
  • Graviditetsuge 35: Baby er fuldkommen færdiglavet og klar til at komme ud til dig. Snak med din jordemoder om din fødsel.
  • Graviditetsuge 36: Der er 4 uger til din fødsel og du kan nu gå på barsel. Tillykke!
  • Graviditetsuge 37: hvis dit barn kommer nu, er han/hun ikke længere født for tidligt.
  • Graviditetsuge 38: Fødslen nærmer sig og det er en god idé at du sætter dig ind i hvilke smertelindringer der er i forbindelse med fødslen.
  • Graviditetsuge 39: Spar på din energi og lad op – begge to – også far.
  • Graviditetsuge 40: Tillykke! Du har nået din terminsuge. Der er ikke længe til baby melder sin ankomst.
  • Graviditetsuge 41: Har baby stadig ikke meldt sig og du vil blive tilbudt igangsættelse i næste uge. Der er flere muligheder for at skubbe på fødslen, som fx hindeløsning.
  • Graviditetsuge 42: Alle gravide har født ved udgangen af denne uge.