Close
Log Ind Opret Bruger
Praktisk tjekliste til vuggestue start
facebook pinterest twitter
Annonce

Praktisk tjekliste til vuggestue start

Julie - Min-Mave.dk
24 februar 2020, 20:00 Julie - Min-Mave.dk


 

 

Barslen er ved at være slut, og baby skal snart have sin første dage i vuggestue eller dagpleje. Det er meget nyt – ikke bare for baby men også for mor og far. Vi har lavet en liste over, hvad du skal huske at få med i vuggestuen, når dit barn starter.

Derfor kan det varmt anbefales at forberede de praktiske ting et stykke tid, inden barnet skal have sin første dag.

Vi har i samarbejde med Ava og Almina fra Bellas Klædeskab lavet en liste over, hvad der skal bruges i vuggestuen. 

Ava og Almina er to svigerinder, som deler samme passion. De har skabt et lille univers til de små, hvor du kan finde det meste og det bedste baby- og børnetøj, legetøj og udstyr til de små. Inspirationen til universet kommer fra deres to døtre Annabella og Bella Noora. 

 

Forskellige behov 

Der kan være forskel fra vuggestue til vuggestue, hvad der forventes af forældrene, og hvilke ting man skal sørge for, at ens barn har med sig.

Det er også forskel på, om du har et barn, der starter i sommerperioden eller i vinterperioden. Har man et barn, der starter i vinterperioden, skal man tænke på at medbringe varmt tøj og regntøj. Vores liste tager udgangspunkt i, at det er koldt og vådt.

 

1. Hjemmesko

For at undgå kolde fødder er hjemmesko et must have i vuggestue garderoben. Er dit barn lige begyndt at komme på fødderne, skal hjemmeskoene være eftergivende og bløde. Et par skindfutter er perfekt til formålet. Se fx de her PomPom skindfutter – perfekt til den lille pige:

 

 

 

 

 

2. Rygsæk

En rygsæk er praktisk for dit barn at have med, hvis vuggestuen skal på udflugt. Det er også godt for jer som forældre, så i kan samle de forskellige ting, barnet skal have med sig i vuggestuen og med sig hjem, når dagen er omme. Smallstuff har lavet et godt bud på en rigtig god rygsæk, hvor der er plads til lidt af det hele. Den fås både i denimblå og rosa.

 

 

 

 

 

3. Praktisk overtøj 

En god flyverdragt, en varm vinterjakke eller et termosæt er en rigtig god idé, når baby skal ud og tumle på legepladsen og kravle rundt i sandet. Det skal være varmt, praktisk og passe korrekt. Om sommeren kan du nøjes med en vindjakke. Mini A Ture har lavet en utrolig slidstærk vinterjakke. Den er let at have på og designet som en anorak. I overgangsperioden, som vi snart rammer, har En Fant et super smart termosæt, som er perfekt under regntøjet. Her i en meget populær mint farve:

 

 

 

 

 

4. Varm trøje

Er der dage hvor det bare er rigtig koldt, eller har dit barn bare brug for lidt ekstra varme, så er en varm trøje rigtig god at have hængende fast i garderoben. I sommerperioden kan barnet tage den på udenfor, hvis der er dage, hvor det bare er lidt køligere. Denne strik cardigan fra Soft Gallery er perfekt til formålet:

 

 

 

 

 

 

5. Hue og handsker 

I vinterperioden er det vigtigt med huer og handsker. Det er koldt, og dit barn kan nemt fryse både på hænder og øre. Mini A Ture har lavet nogle meget slidstærke og varme vanter med for indvendigt med fleece, og Huttelihut laver de smarte og lækre strikhuer med kvast. Så er barnet dækket godt ind.

 

 

 

 

 

 

6. Regntøj

Regntøj er det vigtigste for barnet at have med sig. Er det koldt og regn, så kan barnet have et varmt termosæt under regntøjet. Om sommeren kan barnet nøjes med at tage regntøjet på, når legepladsen kalder. En Fant har lavet flere perfekte sæt regntøj:

 

 

 

 

 

 

7. Sutter

Bruger barnet sut, så er det vigtigt at have et par ekstra sutter i vuggestue skuffen. Det skaber tryghed og hjælper pædagogerne meget. 

 

 

 

 

 

Starter dit barn i vuggestue til sommer? Så har vi også en komplet liste til alle årstiderne her