Close
Log Ind Opret Bruger
Børn født i smerte bliver ammet længere
facebook pinterest twitter

Børn født i smerte bliver ammet længere

Avatar
4 januar 2014, 07:34

mother with newborn baby after delivery

En ny undersøgelse foretaget på University of Granada Nursing Department og “San Cecilio” University Hospital (Granada, Spain) viser, at mødre, der var tilfredse med fødslen, ammer i længere tid. Og tilfreds med fødslen bliver man åbentbart, hvis man føder vaginalt og uden bedøvelse – altså i stor smerte.

Læs også ”Ti stille, eller jeg slår dig!”om sjove ting man siger under fødslen.

Andre faktorer, der gjorde fødslen bedre var jordmoderen og sygeplejerskernes opførsel samt at påbegynde amningen inden for 24 timer.

Ammeperioden bliver længere

Forsøget blev udført på 60 mødre, der fødte på San Cecilio University Hospital i perioden August 2011 til August 2012. Mødrenes glæde blev målt i 24 timer efter fødslen, en uge efter fødslen og tre måneder efter fødslen hvor barnets måltidsskema også blev registreret.

Generelt viste forsøget, at der var et højt niveau af tilfredshed blandt de fødende, men især de mødre der havde haft en naturlig fødsel og have påbegyndt amningen indenfor de første 24 timer, var meget tilfredse, og at disse mødre i højre grad ammede ved 3-måneders alderen end andre mødre.

”Der er en sammenhæng mellem mødrenes glæde ved fødslen og på hvor lang tid barnet bliver ammet. Forsøget viste at der var en meget større procentdel af mødrene, der stadig ammede efter tre måneder, hvis de havde haft en god fødselsoplevelse, sammenlignet med mødre der var mindre tilfredse med fødslen.” Fortæller Professor Maria Jose Aguilar Cordero.

Ekstra hjælp

Forsøget kan bruges til at finde ud af om mødre, der havde en dårlig fødsel eller fik kejsersnit, skal have ekstra hjælp til at komme i gang med amningen.

”Vi kan øge den assistance, der skal til for at fremme de svage punkter, som mødre med en dårlig fødsel har, og gøre hvad vi kan for at forbedre fødselsoplevelsen.” Fortæller Professor Maria Jose Aguilar Cordero.

Se en video om den gode amning

Hvad tænker du?

Vi kunne godt tænke os at høre, hvad du har af tanker om det.

Hvordan har du planlagt og forberedt dig på din fødsel?

Eller

Hvordan var din fødsel og syntes du, det har påvirket din lyst til at amme?