Close
Log Ind Opret Bruger
Sådan bruger du ægløsningstests og beregner ægløsning
facebook pinterest twitter

Sådan bruger du ægløsningstests og beregner ægløsning

Avatar
20 september 2013, 12:21 ton

Ægløsningstests

Ægløsningstests kan hjælpe dig til at finde ud af, hvornår du har ægløsning, og dermed finde ud af hvornår du har størst chance for at blive gravid.

 

Beregn din ægløsning og brug ægløsningstests

Hvis du har regelmæssige menstruationer og din cyklus er nogenlunde gennemsnitlig, kan du udregne cirka tidspunktet for din ægløsning.

Prøv f.eks. Min-Maves ægløsningsberegner her

Hvis du derimod har uregelmæssige menstruationer, din cyklus er kortere eller længere end det gennemsnitlige, eller du bare har lyst til at være sikker på, at du nu også har ægløsning på det tidspunkt, hvor du ifølge udregningerne ”burde” have det, kan du med fordel bruge ægløsningstests.

Du vil sandsynligvis få ægløsning mellem 24-36 timer efter, at du har fået din første positive ægløsningstest.

 

Hjælp til at blive gravid

Da der er størst chance for at blive gravid omkring tidspunktet for ægløsning, er det optimale tidspunkt for samleje ca. et døgn efter du stod med din første, positive ægløsningstest – og helst inden to døgn efter, at ægløsningstesten var positiv.

Det er derimod ikke en god idé at bruge ægløsningstesten som prævention!

 

Forskellige slags tests

Du kan få flere forskellige ægløsningstests;

  • Strimler
  • Stave
  • Kassetter
  • Digitale

Fælles for alle testene er, at der følger en brugsanvisning med, så du ved, hvordan du skal bruge dem, når du skal teste for ægløsning.

Der er ingen af testene, der er bedre end andre. Der er dog nogen, der foretrækker digitale ægløsningstests, idet de viser resultatet på display frem for som streger, da man på den måde undgår at skulle vurdere, hvorvidt stregerne er lige tydelige eller ej.

(Artiklen indeholder kommercielle links.)