Close
Log Ind Opret Bruger
Ægløsningstest – Sådan finder du ægløsningstidspunktet
facebook pinterest twitter
Annonce

Ægløsningstest – Sådan finder du ægløsningstidspunktet

Avatar
9 september 2015, 10:46 contsite1

Babyplan-testsæt-strimmel

Ægløsningstests kan fortælle dig, hvornår LH-hormonet stiger, og dermed hvornår der kun er ca. 24-36 timer, til ægløsningen sker.

Med Babyplan kan du købe ægløsningstests af en god kvalitet. Der er diskret levering, sikker betaling, gode priser, samt sikre, godkendte tests.

Babyplan tilbyder komplette dette testsæt, hvor der medfølger 14 stk. ægløsningstest strimmel, 5 stk. graviditetstest strimmel og 2 pakker folsyre, som hver indeholder 30 tabletter.  I testsættet er der nok til 2 måneder.

Køb et komplet Babyplan testsæt her

 

Når ægløsningstesten er ubrugelig

Hvis der slet ikke dukker en kontrolstreg op på testen, er testen ugyldig, og du kan ikke regne med testen – heller ikke selv om der skulle dukke en teststreg op.

Hvis du vil vide, om du snart får ægløsning, er du derfor nødt til at smide testen ud og tage en ny.

 

Hvor længe er ægløsningstesten positiv?

Det er normalt, at ægløsningstestene viser positiv i nogle dage før, de så atter bliver negative – men når det er sagt, er det stadig meget forskelligt fra kvinde til kvinde.

Nogle har kun en positiv ægløsningstest i kort tid – måske mindre end et døgn – mens andre kan fortsætte med at tage positive teste helt op til 3-4 dage efter den første positive ægløsningstest.

Længden af perioden, hvor der kan testes positivt, kan dog også variere fra cyklus til cyklus.

Læs også: Min-Maves projekt babykalender

 

Hvilke ting kan påvirke resultatet?

PCO – En kvinde med diagnosen PCO vil oftest have et forhøjet LH-niveau i blod og urin mere eller mindre konstant, og kan derfor teste falsk positiv på ægløsningstestene, da de jo netop måler, om LH-hormonet er til stede i urinen.

Tester du positiv med ægløsningstestene på mange forskellige tidspunkter i din cyklus, kan det derfor være en god idé at gå til din egen læge og få hans/hendes mening.

Der behøver ikke være noget galt, men om ikke andet får du vished.

 

Graviditet 

Er du gravid – også selv om du ikke ved det endnu – vil ægløsningstesten oftest blive positiv, når graviditetshormonet HCG når en vis mængde i din krop.

Den er altså “falsk positiv”. Ikke dermed sagt at ægløsningstestene kan bruges som graviditetstests. Brug i stedet en graviditetstest, der netop er beregnet til at teste for graviditet.

Dem sælger vi også i Min-Mave’s webshop.

 

Testen er for gammel

Hvis du opdager, at en ægløsningstest er ældre end sidste holdbarhedsdato, så lad være med at tage den. Smid den væk og tag en ny, der ikke er for gammel.

Tager du en for “gammel” ægløsningstest, kan du alligevel ikke stole på resultatet af testen.

 

Overgangsalder

Hvis du er gået i overgangsalder, vil testen med stor sikkerhed vise “falsk positiv”.

 

Hvornår får du ægløsning, og hvornår bør du have samleje?

Formentlig vil du få ægløsning 24-36 timer efter den første ægløsningstest var positiv. Og hvis du ønsker at blive gravid, er det bedst, at du har samleje 24 timer efter den første ægløsningstest viste positiv, og helst inden 48 timer efter, den første ægløsningstest viste positiv.

Hvis du har samleje på dette tidspunkt, burde du have de bedste chancer for at blive gravid, men husk, at der er mange ting, der skal passe sammen.

En positiv ægløsningstest og ét eller flere samlejer på det rigtige tidspunkt er IKKE ensbetydende med, at du bliver gravid – desværre 🙁 Når du først har fået en positiv ægløsningstest, kan du stoppe med at teste.

Der er ingen grund til at fortsætte. Resterende ægløsningstests kan du bruge i næste måned – hvor du i øvrigt forhåbentlig slet ikke får brug for dem, fordi du er blevet gravid i denne cyklus.

 

Forskellen mellem temperaturmåling og ægløsningsteste

Temperaturmåling:

Når du måler temperaturen hver morgen, registrerer du først temperaturstigningen, EFTER ægløsningen er sket, og hvor ægget ikke længere kan befrugtes.

Dermed kan du ikke bruge temperaturmåling til at opnå en graviditet (medmindre du hver gang har ægløsning på det samme tidspunkt i cyklussen, og planlægger efter det).

Temperaturmetoden skal primært bruges til at konstatere, OM du har ægløsning og hvornår.

 

Ægløsningstests:

Når du bruger ægløsningstests, vil testen blive positiv 1-2 dage FØR ægløsningen sker, og så har du mulighed for at forføre manden og øge dine chancer for at opnå en graviditet.

 

Kan du så bruge ægløsningstesten som prævention?

At bruge ægløsningsteste som prævention er ret risikabelt – se f.eks. dette tænkte eksempel:

  • Du har samleje med din partner mandag, hvor du havde en negativ ægløsningstest
  • Tirsdag er ægløsningstesten stadig negativ
  • Onsdag er ægløsningstesten pludselig positiv, og du kan dermed regne med, at din ægløsning sker indenfor 24-36 timer

Da sædceller kan overleve i din krop i op til 5 døgn, vil samleje om mandagen og ægløsningen torsdag-fredag faktisk kunne resultere i en graviditet. Ægløsningstests som prævention er derfor ikke en god idé!

 

(Annoncen indeholder kommercielle links)