Close
Log Ind Opret Bruger
Hvad siger statistikken om IVF behandling
facebook pinterest twitter

Hvad siger statistikken om IVF behandling

Redaktionen
1 august 2014, 09:45 Redaktionen

Statistik IVF

IVF statistik kan være vigtig at forstå for at danne sig et realistisk billede af behandlingen.

For mange par er IVF behandlingen den sidste mulighed for at få barn, hvis de har problemer med ufrivillig barnløshed. Men hvor stort er håbet egentligt og hvor mange raske børn bliver født igennem IVF behandling?

Den seneste IVF statistik fra Sundhedsstyrelsen er udgivet i 2012 og behandler data fra 2010.

I 2010 var der i alt 13.748 IVF behandlinger, og 16, 7 procent af disse resulterede i fødsler. Succesraten for fødsler, afhænger dog meget af kvindens alder, sådan at der er 20,6 % chance for fødsel for kvinder under 35 år, mens succesraten for kvinder over 40 år er kun 6, 9.

LÆS OGSÅ: Sådan foregår et IVF-forløb

 

IVF resultaterne

Ifølge Dansk Fertilitetsselskab er IVF resultaterne blevet bedre siden 2010, og opgørelsen fra 2013 viser en forventet fødselsrate på 24 % for kvinder under 40, og 9,9 % for kvinder over 40.

 

Enlige og sæddonation

Ud af de børn, der er født igennem IVF behandling i 2013, er 129 fra enlige kvinder ud af i alt 207 kvinder, der har modtaget sæddonation.

Til sammenligning bliver der født 320 børn af enlige, som er blevet insemineret af ukendt donor ud af i alt 603 børn, fra sæddonation.

 

Risiko for Tvillinger

Ifølge en undersøgelse foretaget af Sundhedsstyrelse fra 1997, er der ca. 25 % risiko for at få tvillinger, når der bliver lagt to æg op.

Dengang forekom det også at man lagde tre æg op, og i sådanne tilfælde var der 28,4 % chance for at få tvillinger og 3,8 % chance for at få trillinger.

I dag ligger man ikke tre æg op længere, da risikoen for komplikationer i forbindelse med trillinger er alt for stor.

LÆS OGSÅ: Hvad er IVF-behandling?

 

Risiko for misdannelser

IVF statistik viser at risikoen for at der opstår misdannelser i forbindelse med kunstig befrugtning, er næsten den samme som hos kvinder, der bliver naturligt gravide.

Man mener at den lille procentuelle forskel på 4,8 mod 4,5, skyldes genetiske fejl, der oftere findes hos mænd med lav sædkvalitet, end hos mænd med god sædkvalitet.

 

Video: sådan skal IVF statistik forstås