Close
Log Ind Opret Bruger
13. dag i cyklus – Nedtælling til ægløsning
facebook pinterest twitter

13. dag i cyklus – Nedtælling til ægløsning

Redaktionen
15 januar 2014, 07:10 Redaktionen

En kvinde skal have sex på dag 13 i cyklus lige inden ægløsningen

Så er tidspunktet endelig kommet! Ægget er modent, og ligger klar til at blive løsnet fra æggestokken. Ægløsningen venter lige rundt om hjørnet.

Producenterne af ægløsningstestene anbefaler, at du har samleje med din partner indenfor de næste 24 timer – på den måde optimerer I chancerne for at undfange jeres ønskebarn.

Læs også: Sådan fungerer en ægløsningstest

 

Ægget er klar til afrejse ved ægløsning

Det lille æg, der venter på at blive frigivet fra folliklen (ægcellen), ligger lige nu omgivet af tusinder af celler, der beskytter og nærer det.

Man kan godt sige, at ægget har sin egen madpakke med til den fantastiske rejse, det skal ud på.

Det lille æg har rykket sig helt ud i den ene side af folliklen, og er så småt ved at gøre sig klar til at forlade den trygge follikel, som den har tilbragt en del tid indeni, mens det er blevet modent og klar til den store begivenhed – ægløsningen.

Sådan får du Projekt Baby kalenderen gratis på mail.

 

Æggestokken er klar til at modtage

Allerede flere timer inden folliklen brister, bliver der sendt signaler til æggelederen, så den ved præcis hvor på æggestokkens overflade, ægløsningen vil finde sted. Æggelederens fangarme er klar, så de kan gribe det lille æg i samme øjeblik ægløsningen sker.

 

Blive-gravid-sex før ægløsning

I dag skal der for alvor arbejdes på lagnerne for at blive gravid, sådan at din mands sæd kan nå op til ægget, inden ægløsningen sker.

Men husk på, at du og din mand allerede har gjort jeres forarbejde, hvis I har fulgt denne kalenders råd om at have sex hver anden dag – måske det kan fjerne presset fra jeres skuldre en smule.

Husk i hvert fald at have det sjovt og slappe af. I dag er en festdag, og hvis du bliver gravid, vil du måske tænke tilbage på denne dag, som den bedste omgang sex, du nogensinde har fået.

Læs også: De bedste tidspunkter for samleje

 

Måske sidste dag inden graviditet

Tag ud og spis en god middag. Hvis du er en af dem, der får svær morgenkvalme under graviditeten, kan du forvente nedsat appetit de næste tre måneder, så det gælder om at nyde maden nu, imens du kan.

Og så er det også en god måde at slappe lidt af med din udkårne farmand.

Læs også: 9 husmoderråd mod morgenkvalme

 

Alle kvinders cyklus er forskellig, og denne kalender afspejler kun en gennemsnitlig cyklus på 28 dage. Hvis du har spørgsmål eller bekymringer, kontakt da egen læge.