Close
Log Ind Opret Bruger
Kinesisk kalender – får du en dreng eller pige?
facebook pinterest twitter

Kinesisk kalender – får du en dreng eller pige?

Avatar
1 juli 2022, 08:00 Redaktionen

Den Kinesiske Graviditetskalender skulle efter sigende være i stand til at forudsige kønnet på dit kommende barn, og derfor være et udmærket redskab til at påvirke, hvilket køn du får eller gætte kønnet på din spire inde i maven.

 

Hvad er den kinesiske kalender?

Kinesisk kalender har været brugt i mange år til at forudsige det forventede køn af et barn. Denne kalender er baseret på det kinesiske måneår og er beregnet ud fra datoen for kvindens sidste menstruation og fødselsdato. Dette er en af ​​de mest populære måder at bestemme køn på et barn, før det er født.

Den kinesiske kalender er baseret på et kinesisk alderssystem, hvor kvinden er yngre end manden, og det resulterende køn af barnet bestemmes ud fra forholdet mellem kvindens og mands alder.

Kalenderen er skabt af en kinesisk videnskabsmand, som efter sigende skulle have opdaget disse data som er indsat i skemaet oven for, hvor du med følgende oplysninger kan forudsige hvilket køn du får:

  • Måneden hvor barnet er undfanget
  • Moderens alder i den måned, hvor barnet blev undfanget

Så hvis du gerne vil prøve tabellens rigtighed af, så gå ind på måneden, hvor barnet er undfanget (eller hvor du regner med at barnet bliver undfanget) og gå derefter ind og find din alder på undfangelsestidspunktet. Hvis du er i tvivl om hvornår dit bane blev undfanget så prøv vores Ægløsningsberegner her

Nu skulle du, i følge den kinesiske kalender, gerne være i stand til at finde ud af, om du får en dreng eller en pige, og dermed om tabellen passer på dig og dit barn.

Kinesisk kalender fortæller dig om du får en dreng eller pige

Der er andre måde at gætte barnets køn og vi har samlet de lidt mere faglige beviser på hvilket køn du venter. Der er nemlig flere faglige teorier på at bestemme barnets køn.

 

Usikkerhed om hvordan den kinesiske kalender skal bruges

Den kinesiske graviditetskalender er ret efterspurgt, og nogle par har endda så meget tillid til en kinesisk kalender, at de forsøger at være sammen på de rigtige tidspunkter, for at opnå en større chance for at få den dreng eller den pige de så brændende ønsker sig.

Der er dog stor uenighed om, hvordan den kinesiske kalender skal bruges.

Er det cirka-tidspunktet for undfangelsen, eller er det tidspunktet, hvor barnet forventes at komme til verden, der skal bruges som udgangspunkt for kvindens alder?

Den normale tilgang er, at den kinesiske kalender tager udgangspunkt i datoen for, hvornår du blev gravid.

Det er vigtigt at forstå, at den kinesiske kalender ikke er videnskabelig bevist.

På Min-Mave redaktionen anbefaler vi, at du bruger kalenderne som et sjovt input.

Prøv også vores Terminsberegner hvor du kan beregne din termin.

 

Gæt kønnet via NUB teorien?

En hel anden måde at gætte kønnet på baby er med den nye metode, NUB teorien. Kort sagt går teorien ud på, at man måler vinklen mellem “nub’en” som er enten barnets penis eller tissekone og babys rygsøjle. Hvis vinklen er mere end 30 grader, så er det en dreng og hvis vinklen er 30 grader eller derunder så er det en pige. Dvs hvis “nub’en” vender opad så er det en dreng og hvis den peger nedad, så er det en pige.

Det perfekte tidspunkt at vurdere “nub’en” på, skulle eftersigende være i uge 12-14.

Vær med til at gætte kønnet udfra NUB teorien i debattråden lige her.

Vi har også nogle ret skrappe gættere i vores netværk, så måske du gerne vil have gættet din babys køn udfra dit seneste scanningsbillede.

nub teori

 

Hygge-undersøgelse blandt Min-Maves brugere

Tilsyneladende passer kalenderen bedre på nogen, end andre.

I efteråret 2021, passede kalenderen kun på 47% (baseret på 345 børn). I 2022 spurgte vi igen, om den Kinesiske Kalender passede på jer, der fik barn i 2022, og her gik det lidt bedre: Hele 54% passede den Kinesiske Kalender på (155 forældre svarede).
Husk på, at der ikke er videnskabelig evidens for, om kalenderen passer eller ej, det er en ren hygge-undersøgelse, vi har foretaget.