Close
Log Ind Opret Bruger
Kinesisk kalender – får du en dreng eller pige?
facebook pinterest twitter

Kinesisk kalender – får du en dreng eller pige?

Redaktionen
1 juli 2024, 08:00 Redaktionen

Den kinesiske kalender, også kendt som den kinesiske graviditetskalender, er en gammel metode til at forudsige barnets køn baseret på moderens alder og undfangelsesmåned. Selvom den ikke har videnskabelig opbakning, er den populær blandt gravide og bruges som et sjovt redskab til at gætte, om babyen bliver en dreng eller en pige. Her får du en introduktion til den kinesiske kalender, hvordan den virker, og hvad du kan forvente.

 

Hvad er den kinesiske kalender?

Den kinesiske kalender har rødder, der går flere hundrede år tilbage, og siges at være udviklet af kinesiske munke. Den bygger på en kombination af den kinesiske månekalender og traditionelle principper. Ved at krydse moderens alder ved undfangelsen med den måned, undfangelsen fandt sted, kan kalenderen ifølge traditionen afsløre barnets køn.

Hvis du er i tvivl om hvornår dit bane blev undfanget så prøv vores Ægløsningsberegner her

 

Hvordan bruger man den kinesiske kalender?

Den kinesiske kalender er let at bruge. Du skal blot finde moderens alder på tidspunktet for undfangelsen og den måned, hvor undfangelsen skete. Når du har disse to oplysninger, kan du finde svaret i kalenderen, der ofte vises som en tabel, hvor alderen står lodret og månederne vandret. Ved at krydse dem, får du enten “dreng” eller “pige.”

 

Kan man stole på den kinesiske kalender?

Selvom den kinesiske kalender er underholdende, er der ingen videnskabelig dokumentation for dens nøjagtighed. Mange gravide bruger kalenderen som en sjov aktivitet, men det er vigtigt at huske, at den ikke har en høj præcision og bør ses som en form for underholdning snarere end en sikker forudsigelse. Kønsbestemmelse ved ultralyd eller blodprøver er langt mere pålidelige metoder.

 

Hvorfor er den kinesiske kalender stadig populær?

Den kinesiske kalender er populær blandt gravide verden over, da den er nem at bruge og skaber spænding omkring kønnet på den kommende baby. Mange ser det som en tradition eller en måde at knytte sig til ældgamle kulturelle skikke. Desuden kan kalenderen være en sjov måde at gætte på kønnet på, mens man venter på den officielle kønsafsløring.

Prøv også vores Terminsberegner hvor du kan beregne din termin.

 

Andre sjove metoder til at forudsige barnets køn

Hvis du er nysgerrig og vil prøve flere sjove metoder til at gætte dit barns køn, findes der forskellige myter og traditioner, herunder:

  • Mavens form: Nogle tror, at en lav mave betyder en dreng, mens en høj mave indikerer en pige.
  • Madpræferencer: Cravings efter søde sager siges at betyde en pige, mens salt mad kan betyde en dreng.
  • Babyens hjerteslag: Ifølge en gammel myte betyder en høj puls (over 140) en pige, mens en lavere puls indikerer en dreng.

 

Selvom den kinesiske kalender ikke er en pålidelig metode til kønsbestemmelse, kan den give sjov og spænding under graviditeten. At gætte og forestille sig, om babyen bliver en dreng eller pige, kan være en del af glæden ved at vente på den lille. Men hvis du vil være sikker på kønnet, er en ultralydsscanning eller en blodprøve stadig de bedste metoder.

 

Kinesisk kalender fortæller dig om du får en dreng eller pige

Der er andre måde at gætte barnets køn og vi har samlet de lidt mere faglige beviser på hvilket køn du venter. Der er nemlig flere faglige teorier på at bestemme barnets køn.

 

Gæt kønnet via NUB teorien?

En anden metode til at gætte babyens køn er NUB-teorien. Teorien måler vinklen mellem “nub’en” (babyens kønsdel) og rygsøjlen. Hvis vinklen er over 30 grader, er det en dreng, og hvis den er 30 grader eller mindre, er det en pige. Det bedste tidspunkt for vurdering er i uge 12-14.

Vær med til at gætte kønnet udfra NUB teorien i debattråden lige her.

nub teori

 

Hygge-undersøgelse blandt Min-Maves brugere

Tilsyneladende passer kalenderen bedre på nogen, end andre.

I efteråret 2021, passede kalenderen kun på 47% (baseret på 345 børn). I 2022 spurgte vi igen, om den Kinesiske Kalender passede på jer, der fik barn i 2022, og her gik det lidt bedre: Hele 54% passede den Kinesiske Kalender på (155 forældre svarede).
Husk på, at der ikke er videnskabelig evidens for, om kalenderen passer eller ej, det er en ren hygge-undersøgelse, vi har foretaget.