Close
Log Ind Opret Bruger
PCO kost lindrer symptomerne
facebook pinterest twitter

PCO kost lindrer symptomerne

Avatar
21 august 2014, 09:40

PCOS kost

Hvis du har sjældne menstrautioner, skægvækst, hårtab, akne og lider af overvægt, så er der en chance for at du kan lide af PCO eller PCOS, som er den mest udbredte årsag til infertilitet hos kvinder.

Læs også: årsager til ufrivillig barnløshed

PCO opstår fordi nogle kvinder har muskler, som er mindre følsomme overfor insulin, derfor er det også igennem PCO kost, du kan lindre symptomerne på PCO.

 

Hvad er insulin?

Insulin er et hormon, der bruges til at forbrænde og optage sukker i blodet. Hvis musklerne ikke har høj følsomhed overfor insulin, går der kludder i processen. Fortæller Bjarne Stigsby til 24 timer.

 

Alt for få læger ved hvad PCO er

Selvom der er mere end 300.000 kvinder, der lider af PCO, så er det kun meget få af dem, der har fået en diagnose.

Snak med andre kvinder, der har PCO i Min-Mave debatten

Det mener Svend Lindenberg fra PCO klinikken i København, skyldes at symptomerne og kan betyde alt muligt andet.

”Kvinder med PCO har alle de kedelige ting – overvægt, kraftig hårvækst og depression – som hverken almindelige mennesker eller ret mange læger bryder sig om at have med at gøre. Derfor går masser af kvinder rundt uden at vide, hvad de fejler, og at vi kan gøre rigtig meget for at hjælpe dem af med de generende symptomer. Det er en ærgerlig situation.” Fortæller Svend Lindenberg til 24 timer.

 

PCO diæt lindrer symptomer

Der er en del der tyder på at det stigende antal af kvinder, som lider af PCO, skyldes vores livsstil med overvægt og stillesiddende arbejde.

Derfor kan livsstilen også gøre en del for kvinder, der allerede er blevet diagnosticeret med PCO.

Det handler grundlæggende om ikke at spise hurtige kulhydrater, som sukker og pasta, men i stedet spise groft, mere fedt og protein, samt skære ned på alkohol, koffein og saftevand.

Læs også: Spis dig gravid og øg fertiliteten igennem kosten

 

PCO kostplan

Bjarne Stigsby har sammen med diætist Charlotte Hartvig udviklet KISS kostplanen med nogle gode PCO kostråd, der måske ikke kan kurere PCO, men kan lindre mange af de ubehagelige symptomer.

”Kosten fjerner ikke den arvelige disposition for sygdommen, men hvis en kvinde med PCO følger den, så vil hun næsten med sikkerhed opnå stor lindring af symptomerne, og hos nogle vil symptomerne forsvinde fuldstændigt.” fortæller Bjarne Stigsby til 24 timer.