Close
Log Ind Opret Bruger
Ny podcast går i dybden med emnet: Fertilitet og fertilitetsbehandling
facebook pinterest twitter
Annonce

Ny podcast går i dybden med emnet: Fertilitet og fertilitetsbehandling

Julie - Min-Mave.dk
19 maj 2021, 10:36 Julie - Min-Mave.dk

Podcastserien: ”Lægen og Ønskebørnene” har fået en rigtig god modtagelse blandt lytterne. Og de glæder folkene bag serien. For det er fuldstændig afgørende, at der er den rigtige viden og information tilgængelig omkring emnet. Det gælder både for de par eller enlige, som kæmper med at få ønskebarnet, og for de pårørende som gerne vil støtte deres nærmeste i den kamp, der for nogen kan være ualmindelig hård.

Podcasten havde premiere her i foråret, og er nu tilgængelig på både Spotify, Apple Podcast og Google Podcast. Modtagelsen har været over al forventning og det glæder i den grad folkene bag.

Læge, Malene Kloster og Cellebiolog, Steen Laursen fra fertilitetsklinikken IVF-Syd har fostret idéen om at lave en podcastserie om emnet, og sammen med en række andre eksperter på området har de fået produceret en række afsnit om væsentlige temaer såsom; fertilitet for begyndere, ægdonation, endometriose, PCOS, og de psykiske aspekter af fertilitetsbehandling, blot for at nævne nogle af de emner, som de tager op.

Malene Kloster fortæller: “Vi kunne godt tænke os at dele mere ud af den viden vi har omkring fertilitet og helt specifikt fertilitetsbehandling. Infertilitet er en udfordring, som rammer rigtigt mange par. Faktisk er det hvert sjette par i Danmark, som oplever, at det her med at få ønskebarnet kan være sværere end de lige tror. Derfor er der behov for, at vi taler meget mere om det. Jo mere viden man har på området, jo nemmere er det for folk at få den hjælp de har brug for. Vi bruger en del tid på at fortælle, at Facebook måske ikke er det bedste sted at søge sin viden. Den modtagelse, som vores podcast har fået, vidner også om, at her er der altså et emne, som der er plads til mere viden om.

Cellebiolog, Steen B. Laursen, som også deltager i podcasten tilføjer: “Vi brænder rigtig meget for at kunne hjælpe de par, som vi møder i vores dagligdag. Mange af de spørgsmål, som de stiller til os, er de jo ikke alene om at have. Ved at lave den her podcastserie, kan vi dykke ned i de enkelte emner og nørde på viden indenfor feltet. Podcastformatet giver os den tid og den ro, der skal til for at gå dybere ned i emnerne – og emner omkring fertilitetsbehandling er der nok af.

Podcasten er en samtale mellem eksperter og nogle gæster, som fortæller om deres personlige vej igennem et behandlingsforløb. Det bærende element igennem hele serien er fertilitet og fertilitetsbehandling set ud fra et lægefagligt perspektiv.

“Lægen og ønskebørnene” udgives på Apple Podcast, Google podcast og Spotify og kan downloades gratis. Podcastserien er både lavet for par, eller enlige der er i fertilitetsbehandling, eller er på vej ind i det, og naturligvis også for deres pårørende.

IVF-Syd, er en privat fertilitetsklinik med afdelinger i Fredericia og Odense, og podcasten ligger også på deres hjemmeside: www.ivf-syd.dk