Close
Log Ind Opret Bruger
Danske kvinder er parate til at være solomødre
facebook pinterest twitter

Danske kvinder er parate til at være solomødre

Avatar
7 september 2013, 18:04 ton

solomødre og alene mødre

Undersøgelse viser, at flere danske kvinder er parate til at få børn alene. Enten ved hjælp af kunstig befrugtning, eller sammen med en mand de ikke danner par med.

 

Børn af solomødre mangler faderskikkelse

Undersøgelsen er foretaget blandt 187 repræsentativt udvalgte kvinder mellem 25 og 43 år. Alle kvinder, som ikke har børn endnu, men gerne vil have det.

De har fået stillet spørgsmålet: ”Ville du overveje at få et barn alene, hvis du er single/uden mand, når du gerne vil have børn? Det kan være via kunstig befrugtning eller med en mand, du ikke er i et forhold med”

Svarerne fra de 187 adspurgte fordeler sig således:

  • Ja: 36 %
  • Måske: 24 %
  • Nej: 34 %
  • Ved ikke: 6 %

Familieforsker Per Schultz Jørgensen er overrasket over tallene og siger til Søndagsavisen;

”Det er udtryk for en individualisering i samfundet, hvor man lægger vægt på personlig lyst og tilfredsstillelse. Vi ved, at børn med enlige forældre kan opleve identitetsproblemer, hvis ikke de også har en mandlig figur at danne sig efter. Men det behøver ikke være en biologisk far. Det kan også være andre i familien. En onkel eller en ny kæreste for eksempel”.

Arbejd 25 timer om ugen til du er 80 år gammel og få mere tid til børnene.

 

Mere almindeligt at være solomor

Hos fertilitetsklinikken Storkklinikken møder man dagligt kvinder, der overvejer at blive solomødre ved hjælp af kunstig befrugtning.

Deputy manager, Lilian Thykjær Jørgensen, fortæller til Søndagsavisen, at der er sket en udvikling gennem de senere år, og at det i dag er blevet mere almindeligt at være solomor. Mange har derfor en eller flere i omgangskredsen, der er alenemødre, hvilket gør det lettere at træffe beslutningen om også at blive solomor.

Kilde: Søndagsavisen, uge 36

Deltag i debatten:

  • Hvad synes du om, at flere overvejer at blive solomødre?
  • Er det et naturligt udtryk for tidens muligheder, eller skyldes det snarere øget fokus på selvtilfredsstillelse?
  • Er det synd for børn, der bevidst fødes uden en far, eller er det helt OK, så længe der bare er andre mænd i omgangskredsen?