Close
Log Ind Opret Bruger
Travle forældre truer børns trivsel
facebook pinterest twitter

Travle forældre truer børns trivsel

Avatar
26 august 2013, 07:18 ton

Travle forældre truer børns trivsel

Den nye direktør for Børns Vilkår mener, at travle forældre er en af de største trusler mod almindelige børns trivsel.

 

Børnene får ikke det nærvær, de har brug for

Mange travle forældre er utroligt pressede på tid, når det kommer til at få familieliv og arbejdsliv til at gå op i en højere enhed. Den nye formand for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, forklarer til Politiken, at det kan få forældrene til at føle sig utilstrækkelige, hvilket i sidste ende går ud over børnene.

Rasmus Kjeldahl forklarer videre; ”Selv om man ikke går ned med stress, kan man være et sted, hvor man flakker. I forhold til børnene kan man få svært ved at fastholde interessen, man aflyser og udsætter ting, man har lovet dem. Man magter ikke at give det nærvær, som børnene har brug for”.

Rasmus Kjeldahl slår samtidig fast, at manglende samvær med en voksen kan føre til mistrivsel, så derfor er det en form for omsorgssvigt, når forældre ikke har tiden eller overskuddet til deres børn.

Daginstitutionerne presser forældre økonomisk.

 

Tidens travle forældre er en trussel mod børnene

Formanden for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, bakkes op af flere andre. Deriblandt den tidligere børnerådsformand Per Schultz Jørgensen, der mener, at forældrenes ambitioner om karriere og selvrealisering udgør en alvorlig trussel deres børns trivsel.

Han uddyber; ”Mange børn er rastløse og omkringfarende og bliver mistænkt for at have alverdens ADHD-prægede symptomer, fordi de er så lidt sammen med deres forældre. Og hvis det altid er en kamp for børnene om at være noget, der er noget værd, så ender de med at råbe højere og være endnu mere aggressive for at blive set og hørt”.

Kilde: Berlingske

 

Deltag i debatten: Hvordan får du det hele til at hænge sammen?

Del gerne tips og erfaringer i kommentarfeltet herunder.

  • Hvordan får I hverdagen til at hænge sammen med børn, arbejde, indkøb, madlavning m.v.?
  • Oplever du også, at det kan være svært at nå det hele?