Close
Log Ind Opret Bruger
Er du også utro?
facebook pinterest twitter

Er du også utro?

Avatar
14 juli 2015, 09:29 test7

kvinde armene strækt  udviser tro på sig selv

Det værste vi kan gøre er at være utro. I hvert fald at være utro mod os selv. At være tro mod sig selv handler om, at gøre dét, dét der er vigtigt for én.

For er man tro mod sin integritet og tro mod sine værdier, så forøges ens selvværd faktisk en hel del.

At være utro er blevet indbegrebet af at lave det største tillidsbrud i sit parforhold, og det er som om at ordet ”utro” har taget patent på betydningen eller at betydningen har taget patent på ordet ”utro”.

 

Tro eller u-tro

Men at være tro eller u-tro, handler faktisk også om en masse andet i vores indre og ydre verden.

Og de fleste af os mennesker, er faktisk u-tro overfor os selv rigtig mange gange i løbet af en uge, ja bare en dag.

At være tro mod sig selv handler ikke kun om at gøre det man har lyst til, for så er vi jo nede på 4 års stadiet, og så ender det i værste fald med, at vi bliver enormt ensomme i vores relationer, da ingen i længden kan holde ud at være sammen med et komplet lystbetonet menneske, da lyst kommer og går som vinden flyver.

 

Hvad er vigtigt?

Men at være tro mod sig selv handler om, at gøre dét, dét der er vigtigt for én.

For er man tro mod sin integritet og tro mod sine værdier, så forøges ens selvværd faktisk en hel del. Og i forhold til lyst begrebet er jeg jo ikke utro mod mine værdier, fordi jeg tager en opvask, jeg egentligt ikke gider!

At være utro mod sig selv er jo en gradbøjning, men jeg har efterhånden oplevet mange mange mennesker, som dyrker dette passionerede tillidsbrud i høj grad og det er sku synd, synes jeg.

Måske er det kvinden, som udmærket godt ved, at hun bliver mere glad for sit liv, en bedre mor og en mere overskudsagtig kæreste, hvis hun begynder at gå til Zumba eller porcelænsmaling en gang om ugen med en veninde, men hun gør det ikke, for hvad nu hvis…. Og DET kan man da ikke…. Hvad med børnene… Hvad med manden… maden… hunden….

Eller måske er det manden, som er stoppet med lystfiskeri og fodbold efter ungerne har fået plads i huset og nu dyrker sin egentid, når han slår græs eller kører på forbrændingen og i virkeligheden drømmer om et job som gartner, men som er ansat som skolelærer!

Jajajaja, jeg ved godt at jeg sætter det lidt på spidsen, men det må man altså godt i klummer.

 

For hvornår har du sidst været utro mod dig selv?

Hvornår har du sidst siddet til et eller andet tamtam I bare ikke fik sagt nej til, fordi I ikke lige kunne lide at afvise dem, der havde inviteret, men nu sidder I begge med irritation i kroppen og tænker kun på at slippe væk? Hvornår har du sidst nedprioriteret dig selv?

For er det ikke det, som det i virkeligheden handler om her?

Og vi gør det i høj grad, vores helt igennem fantastiske jantelov har lært os, at vi ikke er en skid værd, og at vi skal sætte os selv allernederst på listen over vigtige ting her i livet. Og så er vi da i allerhøjeste grad utro overfor det liv, vi egentligt kunne tænke os at leve?

For hvad nu hvis jeg havde en tryllestav og kunne svinge den over dit hoved, hvad ville du så ønske? Hvordan skulle dit liv se ud?

Læs også: Det seksuelle mindreværd

 

Hvad er drømmen, hvis alt var muligt?

Ville du låne i huset til en motorcykel og kører Danmark rundt med et par venner? Ville du gå ned i tid på jobbet og nøjes med deltidspladser til ungerne? Ville du købe en kolonihave? Ville du slå i bordet og sige op? Skifte job?

Have en billigere bil, der så kunne betyde at din mand fik råd til den fisketur til Norge han har sukket efter og dig og ungerne kunne tage 3 uger til Tyrkiet til sommer med et par veninder imens?

Eller gru! Ville du lade ungerne blive passet af bedsteforældrene i 14 dage, mens I tog på en fornyet honeymoon eller gik i parterapi og fik styr på kommunikationen og kærligheden.

Måske ville du lade dig skille og flytte til Nordtyskland med din elsker, sælge hunden og skide det hele et stykke. Hvad ville du egentligt gøre, hvis ikke hr. Jante stod og så på dig og skammede alle dine drømme og tanker i jorden? Hvad ville du gøre med dit liv, hvis du bare kunne?

Og hvad forhindre dig egentligt i, at være tro mod dig selv? Er det bare tanker, er det økonomi (Så tjek den lige igen ikke?), er det fordi DU ikke må fylde i DIN verden.

 

Er du glad?

Et gammelt ordsprog siger, at når mor er glad, er alle glade – sikke en magt mor pludselig får! Men den gælder også for far, og bror, og barn og……

Jo mere, vi er tro mod os selv, jo mere vi tillader os selv at være de helt unikke mennesker vi er inderst inde i kernen og lade dette komme til udtryk uanset, hvad så naboen tænker, jo mere glade bliver vi faktisk som mennesker.

Og for at det ikke engang skal være løgn, så inspirerer vi faktisk andre til at gøre og turde det samme. Og tænk nu, hvis hende, der faktisk ikke gad at være pædagog, men tog uddannelsen fordi hun bare skulle taget et eller andet, faktisk hellere ville være kassedame! Og tænk så hvis kassedamen langt hellere ville være pædagog? Sikke en verden vi ville få!

Mon ikke det ville smitte en smule af på servicen!?

Så hvis vi alle kan øve os bare en lille smule i hver dag i at være tro mod os selv og det helt unikke menneske vi er, så er jeg sikker på, at vores egen lille verden bliver noget sjovere at lege i. Tror du ikke?

Skrevet af: Maj Wismann – sexolog og parterapeut