Close
Log Ind Opret Bruger
Er din mand jaloux på jeres barn?
facebook pinterest twitter

Er din mand jaloux på jeres barn?

Avatar
8 juni 2015, 20:27 test7

jalousi mellem mor og far

Der er mange følelser på spil, når man er en lille ny familie, eller har småfolk i huset.

Travlhed, manglende søvn, nye roller, manglende kærestetid og måske et stort energi underskud, kan få selv den mest hærdede mor til at ønske sig på en uges charterferie A-L-E-N-E (selvom hun ikke tør sige det højt!)

Det er den ultimative test for et parforhold at få børn, og som en klog kvinde engang sagde, så burde det være forbudt ved lov at blive skilt de første tre år af et barns liv.

I forbindelse med research til mit digitale kursus om til småbørnsfamilier, læste jeg for nyligt i en amerikansk bog om, hvordan man bedst muligt kommer igennem småbørnstiden som par, at det bedste en mand kunne gøre var at passe på sine børns mor (for hun har travlt med at passe på de små, som suger al energien ud af hende) – JA TAK – DET vil vi gerne have mere af, siger de fleste kvinder jeg snakker med:

”Så ville sexlysten måske være lide mere end lunken!”

Men det er ikke nemt, hverken for far eller mor eller for kærligheden. Skilsmissestatistikkerne taler deres sprog, og det er der en grund til. Det ER bare ikke en nem tid.

Læs mere: 8 Overraskende og videnskabeligt ting, der får dit ægteskab til at holde

 

I underskud

Og når man render rundt og er i underskud i det hele taget, så er der specielt én følelse, som virkelig er svær at holde nede.

Og det er jalousi! For hvis der er noget den lille satan lever af, så er det, når den kan vælte os omkuld, fordi vores psyke er påvirket af alle de ovennævnte faktorer.

Og pludselig kan man se sig selv eller sin partner i en eller anden situation, hvor jalousien i den grad blusser op, og man VED bare, at hvis man var nogenlunde ovenpå, havde fået søvn, var udhvilet og i det hele taget havde et velfungerende kærlighedsliv, så havde graden af jalousi nok ikke været så stor.

 

Jalousi i børnefamilier

Det interessante ved jalousi i småbørnsfamilier er, at den ikke kun handler om, at man er bange for at ens partner hellere vil have en anden.

Nej, her kan der være jalousikræfter på spil, som er så stærke, at selv den stærkeste mand kan opleve sig selv være jaloux på sin lille søn (Og ja, i mange tilfælde er han GODT klar over, at det ikke er smart, men han ved faktisk ikke, hvad han skal gøre ved det.)

Og hvis du ikke selv har opdaget det, så kan jeg fortælle dig, at jalousi er et af de mest tabubelagte emner, og det er bl.a. en af grundende til, at det er SÅ svært at komme videre med – fordi, der simpelthen ALDRIG bliver talt om det.

 

Men det ødelægger!

Som alle andre problemer, der bliver fejet ind under gulvtæppet, så er jalousi noget af det, der kan tærer mest på ens følelser for hinanden.

Jalousien som monster indtager kroppen og tankerne og skaber splid og splittelse blandt far og mor.

Jalousien dræber kærligheden og den gør det på den mest uhensigtsmæssige måde, nemlig ved at den skaber konflikter og jalousi drama, som betyder, at man stille og roligt og måske så langsomt, at man ikke engang opdager det, før det er for sent, glider fra hinanden både fysisk og psykisk.

Jalousien ødelægger den kærlige følelsesmæssige balance, der er livsnødvendig i et parforhold, og den efterlader begge parter med ensomme tanker, man måske ikke kan dele med nogen.

 

Følelserne

Den jalouxpart, er både flov og pinlig over sine skamfulde og tabubelagte jalousifølelser, og den ikke jalouxpart er måske gal, mister respekten, ked af det og flov over at være sammen med en jaloux partner.

Ingen ved, hvad man helt konkret skal gøre, og det værste er, og det er et af jalousi monsterets spidskompetencer, at sørge for, at parret IKKE snakker stille og roligt og fornuftigt om, hvad de kan gøre, hvordan de kan løse problemet, hvor de skal få hjælp.

Alt imens sidder jalousien og bliver federe og federe og vokser for hver konflikt den skaber.

Og æder drømmen om ”den lykkelige familie”. Øv! Så sidder man lige der, og er fuldstændig magtesløs.

 

Men du kan gøre noget

Du KAN hjælpe din partner, hvis jalousien har fat i tankerne.

Første skridt gør du allerede nu ved at læse denne artikel! Jalousi kan helbredes og behandles.

Man kan arbejde sig ud af sin jalousi, og du starten ligger i at erkende, at det er et problem.

Ikke lege ”du har skylden”-legen. Men stille og roligt tage en snak om, hvad din partner og du tænker om situationen.

 

Ikke nogen bebrejdelse, ikke noget mudderkast – blot:

Hvad pokker gør vi, det dumme jalousimonster æder os jo op – har du nogle ideer?

“Jeg elsker dig og jeg VIL at vi skal være sammen og jeg kan se at du også lider og har det svært, skal vi ikke sammen gøre en aktiv indsats, så vi kan skide den jalousi et stykke og få styr på kærligheden igen – jeg savner dig”

De kærligste tanker

Maj Wismann – sexolog og parterapeut