Close
Log Ind Opret Bruger
7 ting (næsten) alle mødre gør, men aldrig vil indrømme
facebook pinterest twitter

7 ting (næsten) alle mødre gør, men aldrig vil indrømme

Avatar
8 oktober 2015, 09:53

7 ting mødre gør

Denne artikel er skrevet med et glimt i øjet, og oplysninger beror ikke på videnskabelig fakta eller videnskabelige undersøgelser.

Som mødre stræber vi selvfølgelig efter at være perfekte, meeeen der er nogen gange, hvor vi springer over, hvor gærdet er lavest.

Hvis du har det ligesom de fleste andre, så er virkeligheden nok, at du tonser rundt i sidste øjeblik og støvsuger, tørrer borde af og får hjemmet til at skinne, inden gæsterne kommer, så du kan ligne en super-mor – selv om du har det samme tøj på som i går, med spyt, snotklatter og en svag udefinerbar dunst.

Her er listen over, hvad mange gør, men nok ikke vil indrømme:

 

1) Udskyder badet til næste dag (eller dagen efter)

Hvis junior ikke lige har været ude og tumle i mudder, så er det fristende at udskyde badet en dag eller to, og bare lige give ham en klud med lidt mild sæbe omkring blenumsen.

De får jo ikke fedtet hår eller lugt under armene.

 

2) Giver efter og lader junior slippe efter 5 minutter

Vi vil gerne have at tumlingen kan gå selv op af trapperne, tage tøj af og på, spise sine grøntsager og alle mulige andre ting.

Men nogen gange er bagkanten for vores gode vilje kun fem minutter, og så ender vi med at bære dem op af trappen, give dem tøjet på eller smide grøntsagerne ud – selvom vi godt ved, han aldrig lærer at gøre det selv, når vi gør det for ham.

 

3) Lader dem få iPhonen efter et voldsomt grådanfald

Ja vi ved det godt. Når det ikke er gadget tid, så er det ikke gadget tid, og vi skal stå fast. De små tumlinger må nemlig ikke få deres vilje, bare fordi de kaster sig ned på gulvet og græder.

Alligevel lader vi dem nogle gange vinde og giver efter, bare for at få 5 minutters fred til at ordne et eller andet.

 

4) Lader dem have deres pyjamas på hele dagen

Når vasketøjskurven er helt fuld, og der kun er fastelavnsudklædningen tilbage i klædeskabet, ja hvad sker der så egentlig ved at lade junior beholde det dejlige bløde nattøj på hele dagen?

Det må da vel egentligt være meget rart – eller hvad? Bare imens vi lige får ordnet vasketøjet.

 

5) Lader ham beholde den våde ble på 10 minutter længere

Nogle gange så syntes junior bare ikke, at det er tid til at blive skiftet. Det kan være fordi han lige leger så godt, eller fordi han bare ikke gider.

Og tjah, så kan det vel godt lige vente 10 minutter, indtil han er klar, så man ikke skal trække en hysterisk tumling med ind på puslebordet og blive sparket i hovedet, imens man skifter?

 

6) Lader legetøjet ligge på stuegulvet

Det er aften, alt ånder fred og junior sover så sødt og ligner en lille engel i sin seng. Du ånder ud og gider bare ikke noget som helst andet, end at sidde helt stille og hygge dig.

Der ligger legetøj overalt på stuegulvet, men du ignorerer det, tager skyklapperne på og glemmer alt om det. Det giver ikke nogen mening at bruge energi på at rydde det op, for i samme øjeblik junior vågner, så ligger alt legetøjet der igen.

 

7) Længes efter den dag hvor begge børn sover

Når børnene endelig sover middagslur på samme tid, så sætter du dig i sofaen og svømmer væk i en ligegyldig tv-serie, imens du glemmer alt om den lange liste af praktiske ting, du egentlig skulle have ordnet, imens ungerne sov.

 

Hvad gør du for at lette hverdagen hjemme hos dig?

Vi har alle sammen vores små tricks til at gøre hverdagen bare lidt nemmere og få 5 minutter i løbet af dagen til at puste ud.

Hvad er dine tricks?