Close
Log Ind Opret Bruger
Glemmer din mand ofte? Undersøgelse viser, at mænd husker dårligt
facebook pinterest twitter

Glemmer din mand ofte? Undersøgelse viser, at mænd husker dårligt

Avatar
24 februar 2014, 08:51

Mænd husker dårligere

Bliver du af og til en smule irriteret på din mand, fordi han aldrig husker, hvad i har aftalt? Så læs med her. En norsk undersøgelse fra 2015 viser nemlig at mænd er mere glemsomme end kvinder og at det er på alle alderstrin.

Norwegian University of Science and Technology undersøgte 37.405 mænd og kvinder. Hver deltager skulle besvare ni spørgsmål, der testede deres evne til at huske bestemte datoer, begivenheder osv.

Resultaterne viste, at 1,6 procent af mændene led af problemer med hukommelsen, mens det kun var 1,2 procent af kvinderne, der havde problemer. Der er en ret tydelig forskel, mener forskerne bag forsøget, ifølge Parent Herald.

Derudover viste resultaterne at glemsomheden var lige tydelig når mændene var 30 og 60 år. Det var altså ikke alders relateret.’

 

Overraskende at mænd husker dårligere

Leder af studiet, Jostein Holmen udtaler i en pressemeddelelse:

”Det var overraskende at se at mænd glemmer mere end kvinder. Det var også overraskende at mænd er næsten lige glemsomme, uanset hvilken alder de har.”

Er dit barn kommet i legealderen?

Forskerne bag forsøget mener, at glemsomheden kan være knyttet til uddannelsesmæssig baggrund og stressniveau. Kvinder og mænd med højere uddannelse og lavt stressniveau har en bedre hukommelse og større indlæringsevne.

Dog skal der en større undersøgelse til, før man kan fastslå de endelig årsager til at mænd husker dårligere end kvinder.

”Vi har overvejet mange grunde til at mænd har hyppigere problemer med hukommelsen, end kvinder har, men vi har ikke på baggrund af vores resultater, kunnet komme med en endelig forklaring.” Fortæller Holmen i en pressemeddelelse, ”Det er stadig et mysterium.”

 

Er din mand glemsom?

Glemmer din mand at købe den aftalte liter mælk på vej hjem fra arbejde? Bliver han optaget af en fodboldkamp og glemmer at færdiggøre opvasken? Eller noget helt andet?

Fortæl os om dine sjove historier om mænd, der husker dårligt.