Close
Log Ind Opret Bruger
Kom ud og oplev verdenen med den lille ny
facebook pinterest twitter

Kom ud og oplev verdenen med den lille ny

Avatar
29 januar 2021, 14:03 Julie - Min-Mave.dk

 

Der er ingen større gave i livet end at blive forældre, og den lykke man oplever, når man er omkring barnet, kan gøre resten af verden fuldstændig ubetydelig. Dette leder ofte til, at særligt nybagte forældre ikke kommer ud og oplever verden omkring dem, fordi de pakker sig ind i hjemmets trygge rammer sammen med den lille ny.

Selvom dette bestemt også har sin berettigelse, så er der intet problem i at komme ud og opleve verden, selvom man har en lille ny med på vejen – det ene behøver ikke at udelukke det andet.

 

1) Gå lange ture i skoven og oplev naturen

Naturen er et befriende sted, hvor stress og jag kan sparkes til hjørne for en stund. Man kan gå lange ture i det gode vejr og opleve alt det dyreliv og alle de smukke farver, der er for øjnene af én, og det er en perfekt måde at se lidt til verdenen, når man har det mindste familiemedlem med. Så længe der er stoppet tøj nok i barnevognen, og der er mulighed for at skifte en ble undervejs, så er det absolut ingen hindring at have en lille med ud i naturen – og det giver en masse frihed og ro, som man tit trænger til som nybagte forældre.

Når man skal have den lille med på tur, så er det selvfølgelig vigtigt, at udstyret og sikkerheden er i orden, når man skal fra A til B, og derfor bør man investere nogle penge i en god autostol, der giver optimal sikkerhed undervejs. Der er mange gode autostole på markedet, og man kan besøge én af de mange autostol test, hvis man er i tvivl om, hvilken model der passer til én.

 

2) Mød venner og bekendte til kaffe og kage

Selvom man er helt tryg og lykkelig i sin lille treenighed i hjemmet, så har vi mennesker også brug for en masse kontakt med andre mennesker på kryds og tværs. Rigtig mange har en tendens til at vælge hyggelige stunder med venner og bekendte fra for at give babyen og partneren al opmærksomheden, men dette er ikke holdbart på den lange bane. Derfor er det bare med at få nogle aftaler i stand med venner og bekendte – evt. til en kop kaffe på den lokale café eller til en hyggelig aften med vin og snacks.

Selvfølgelig skal man have barnet med, når man tager på besøg, men så længe man har taget barnevognen eller evt. tremmesengen med, så kan barnet stadig opleve den vanlige tryghed, selvom man befinder sig i nye rammer.

 

3) Lad bedsteforældrene tage deres tørn

Det kan være rigtig svært at gå fra sit barn i længere tid af gangen, når man er blevet forældre, men selvom det er hårdt, så er det ikke desto mindre nødvendigt indimellem. Som partnere har man brug for noget alenetid væk fra hverdagen, og barnet har desuden også godt af at komme tættere på dets bedsteforældre. Derfor kan man løbende øve sig på at være længere og længere tid væk fra hinanden, så man kan opleve verden som par – og ikke altid som forældre.