Hvilke ting kan du og din baby få brug for efter fødslen?
Butikkerne bugner med ting til den lille og den kommende mor, og skal man tro nogle af ekspedienterne, kan man ikke leve uden noget som helst af det. Hvad er nødvendigt og hvilke ting har man virkelig brug for efter fødslen? – Vores lille liste kan måske hjælpe dig på vej til de vigtigste ting som du har brug for efter fødslen.
Der er mange ting, man skal anskaffe sig, når man venter et barn. Specielt hvis det er den første guldklump, der melder sin ankomst. Der er dog mange faldgruber og flere forældre vil skrive under på, at de har brugt mange penge på ting, de aldrig har brugt.
En god ting er at sige ”nej tak”, når ekspedienten tilbyder sin hjælp. De vil sælge – gerne for meget og ting, du aldrig får brug for efter fødslen.
Læs her: Hvorfor det anbefales at gravide motionerer + tre lette måder at komme i gang.
Vær realistisk og brug din sunde fornuft samt dine veninders erfaringer.
Bliver dit barn lykkeligere af det dyre badekar frem for det billige? Og har du egentlig brug for en pusletaske i samme farve som barnevognen?
Husk at babybutikkerne også har åbent efter du har født, og at der derfor ikke er langt til en sutteflaske, hvis I skulle få brug for fx det. Desuden kan du altid finde et åbent supermarked, hvor du kan købe det mest kritiske som modermælkserstatning, flasker, sutter og bleer.
Mange ting kan I med fordel ønske jer i barselsgave.
Se her: Min-Maves webshop
Hvilken barnevogn skal du vælge?
Emmaljunga, Odder, Silver Cross, Trille, Teutonia, Basson eller en No-Name-vogn? Der er mange vogne på markedet – hvad skal der ligges vægt på?
Noget af det, der er allervigtigst når man har en lille baby er barnevognen.
Den bliver i en periode et vigtigt transportmiddel, samt sovested for den lille.
Det er forskelligt hvilke krav, man har til barnevognen. Skal man ind og ud af busser ofte, er det en fordel med en let men robust vogn.
Skal man udelukkende bruge vognen som soveplads til baby kan man derimod bruge snart sagt hvilken som helst vogn – så længe sikkerheden er i orden.
For nogle er design det vigtigste, men for andre er prisen det primære.
Ting du kan få brug for efter fødslen – Dag 1
- Bleer til nyfødte. De hedder typisk str. 2-5 kilo. Men lad være med at købe for mange – de små vokser lynhurtigt ud af dem og typisk er et par pakker rent faktisk nok. Hvis man er snu kan man faktisk samle rigtig mange bleer i de mange gratispakker.
- Engangsvaskeklude til at vaske baby med. Du skal ikke bruge sæbe til noget som helst. Det udtørrer bare den sarte hud.
- Badeolie
- Zinksalve (og det er alt, du behøver: Olie og salve).
- Puslepude/puslebord
- Babybadekar, gerne med stativ (men du kan også bare vaske baby i håndvasken, hvis den er stor nok til det).
- Et sted baby kan sove. Det kan være en vugge med madras eller en tremmeseng med madras. Måske foretrækker I baby sover i barnevognsliften ved siden af jeres seng.
- Stofbleer. De små guldklumper gylper nærmest allerede fra de bliver født. Det passer virkelig, at man ikke kan få nok.
- Autostol. I skal jo hjem fra sygehuset og baby skal spændes fast. Liftnet anbefales ikke, da det er for usikkert, selvom de er godkendte.
- Et sted til bleerne. En lugtfri blespand er en luksus som er dybt unødvendig, også selvom man kun tømmer skraldespanden en gang om dagen. En almindelig skraldespand og en rulle billige affaldsposer fra Aldi er en meget mere økonomisk løsning.
- Sutteflasker og modermælkserstatsning, hvis du ikke skal amme. Hvis du planlægger at amme er der ingen grund til at investere i flere flasker end dem, du får gratis i babypakkerne.
- Sut. Men små babyer har faktisk kun behov for at sutte på deres mor den første tid, så det er kun decideret nødvendigt, hvis du ikke skal amme.
- Babydyne. Men hovedpude frarådes indtil barnet er fyldt 1 år, så den behøver du ikke købe.
- Babysengesæt, vådliggerlagen og almindeligt stræklagen. Dog to af hver, for du skal have noget skifte med, hvis der sker uheld som tis, afføring eller gylp.
- Hoved/halefad. Er kun nødvendigt, hvis ikke du har vask ved puslepladsen.