Close
Log Ind Opret Bruger
Hvem og hvad er Jordemoderen?
facebook pinterest twitter
Annonce

Hvem og hvad er Jordemoderen?

Avatar
30 november 2022, 09:00 Redaktionen

Scanningsklinik roskilde

 

Klinikken Jordemoderen er en privat jordemoder- og scanningsklinik i Roskilde. Navnet er måske ikke synderligt originalt – men meget nærliggende. Hos vores venner hedder jeg ikke andet ”jordemoderen”. 

”Nu kommer jordemoderen”…”Skal jordemoderen have kaffe?” (Det skal hun altid i øvrigt ) 

Jeg har ville være jordemoder så længe jeg kan huske. Tror ikke jeg har været mere end 12-13 år, det lyder lidt kliche agtigt, men føltes som en slags kald. Jeg har aldrig overvejet andet (og aldrig fortrudt). Det resulterede i at jeg som 24 årig var færdig jordemoder (og gravid med min første). Jeg knoklede derudaf på fødegangen og elskede det. Som hos så mange andre var puslespillet med børn og privatliv en stres faktor, men glæden ved faget overrulede alt andet. Følelsen af at få lov at spille en lille rolle i familiers største oplevelse – den er ubeskrivelig. 

Desværre indhentede utilstrækligheds følelsen mig efter en 12-13 år. Der blev flere opgaver og færre personaler. Jeg følte ikke, jeg kunne give den jordemoderfaglige omsorg, jeg ville. Jeg måtte konstant undskylde og slog aldrig helt til. Det gjorde for ondt i jordemoderhjertet – så med stor sorg tog jeg afsked med fødegangen til fordel for et nyt kapitel på en privat fødeklinik. Det skulle vise sig at blive 4 fantastiske år med fødsler i rolige rammer, kontinuitet, kendt jordemoder og oxytocin i lange baner. Jeg elskede alt ved den måde at arbejde på. Vi fulgte ”vores” familier gennem graviditet, fødsel og barsel. Tog på hjemmebesøg efter fødsel, gav amme hjælp mm. Det føltes så rigtigt. Desværre måtte klinikken lukke ned for fødsler i 2020. Jeg skulle beslutte hvordan mit jordemoder liv nu skulle se ud. 

Scanningsklinik roskilde

 

Klinikken blev født

Således blev klinikken jordemoderen til. Min helt egen lille fine klinik, der siden 2020 har vokset lige så stille. Mit brændende ønske med klinikken er at kunne give tid, nærvær, omsorg med de høje faglige standarder, gravide og barslende har krav på. Jeg ville ønske, det ikke betød at man skal tilkøbe ydelserne. Jeg er så ked af at det kun bliver muligt for nogle. Derfor laver jeg også tit gratis lives på min IF profil samt afholder små gratis events. Det er så vigtigt for at kunne dele ud af min viden. 

Klinikken har en række ydelser så som scanning, jordemoderkonsultation, fødselsforberedelse, gravidmassage, fødselsmodning, rebozo behandling og ammevejledning. Det er så vigtigt for mig at give en god oplevelse, når man kommer. Der er altid god tid og mulighed for opfølgning. Der er 3 ansatte sonografer som også er jordemødre – så alle vil kunne hjælpe med spørgsmål omkring graviditet. Jeg pusler om klinikkens fysiske rammer, så man føler sig  velkommen, hjemme og tryg. 

Jeg er IBCLC uddannet ammevejleder og min arbejdsplads er derfor nogle gange også i familiers hjem. Det er oftest rarest at kunne blive hjemme med en lille nyfødt. 

Jeg kan ikke undvære fødsler, så man finder mig stadig 1-2 gange om ugen på fødegangen – hvor jeg tuner ind i føderummet. Det er så privilegeret at kunne bruge alle facetter af faget.

Selvstændig livet er på mange måder vildt. Man har utrolig mange kasketter på hver dag. Jeg har skulle lære mange nye ting om skat, moms, marketing, hjemmesider og 1000 andre ting. Der er dage, hvor jeg spekulerer på om jeg kan…Men HVER gang jeg er med en gravid eller nybagt mor og familie – så føles det rigtigt HELT ind i hjertet.

 

Besøg Jordemoderen online